Vodafone: Hotararea RADICALA pentru Clienti luata de Operator

Vodafone a luat o hotarare radicala pentru clientii sai, iata de a decis grupul de telecomunicatii sa faca si cat de importanta este aceasta schimbare.

Vodafone hotarare

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telefonie mobila din Europa, iar in 2019 compania a decis ca a venit momentul sa-si mai reduca o parte dintre cheltuieli si sa se concentreze mai mult pe profit. Cei de la Vodafone au anuntat ca vor face o reorganizare, iar asta a presupus inclusiv scoaterea la vanzare a infrastructurii de telefonie mobila pe care o are in Europa, zeci de mii de turnuri de telefonie fiind puse la vanzare de catre grup.

Vodafone nu a scos la vanzare doar turnurile de telefonie mobila, ci si operatiunile din anumite tari, iar recent a luat decizia de a-si vinde operatiunile din Malta catre cei de la Monaco Telecom. Tranzatia  fost cu siguranta una mica pentru cei de la Vodafone, care au venituri de zeci de miliarde de dolari anual, insa aceasta este o noua confirmare a faptului ca grupul incearca sa scape rapid de tot ceea ce nu aduce profiturile asteptate.

Vodafone: Hotararea RADICALA pentru Clienti luata de Operator

Vodafone si-a vandut la inceputul anului inclusiv operatiunile din Noua Zeelanda, incasand 2.1 miliarde de dolari pentru compania de acolo, o suma substantiala care a fost folosita pentru alte investitii. Vodafone si-a scos la vanzare actuala infrastructura mobila in timp ce face investitii in 5G si vrea sa isi creeze o alta infrastructura bazata pe aceasta tehnologie de care mai toata lumea este interesanta in momentul de fata, si care cu siguranta reprezinta viitorul.

Vodafone a avut probleme in ultimii ani inclusiv in Romania, atat veniturile cat si numarul de clienti ai companiei scazand, iar asta in ciuda faptului ca s-au facut investitii serioase in infrastructura din tara noastra. Cei de la Vodafone incearca totusi sa isi reorganizeze nu doar afacerile din tara noastra, ci si afacerile din intreaga lume, luand recent decizia de a reduce dimensiunile cartelelor SIM pentru a mai reduce si din poluarea globala.

Vodafone incearca sa se reinventeze in momentul de fata, iar asta va presupune renuntarea la unele operatiuni, insa e improbabil ca si cele din Romania sa fie vandute vreunei alte entitati.