Apple SANTAJATA de un Hacker care pretindea ca a SPART iCloud

apple hacker icloud

Apple a fost recent victima unei tentative de santaj din partea unui britanic din Londra, acesta pretizand in fata companiei ca a spart platforma iCloud. Acesta a cerut iTunes Gift Card-uri in valoare de 100.000 de dolari de la Apple pentru a nu sterge datele 319 milioane de conturi iCloud, ceea ce desigur ca era o minciuna.

Apple a raportat tentativa de santaj la autoritatile din SUA si Marea Britanie, Agentia Nationala pentru Investigarea Infractiunilor din regat preluand controlul asupra anchetei. Ofiterii acesteia l-au arestat pe Kerem Albayrak in propria casa din partea de nord a Londrei, confiscandu-i inclusiv telefonul, calculatorul, dar si un mediu de stocare extern.

Tanarul in varsta de 22 de ani s-a dovedit a fi si purtatorul de cuvant al unui grup de hackeri care se numeste “Turkish Crime Family”, conform autoritatilor britanice. Apple nu a descoperit vreo dovada a faptului ca platforma iCloud a fost compromisa, astfel ca a asteptat ca autoritatile sa-si faca treaba, ele descoperind acelasi lucru.

“Ofițerii de la unitatea națională de criminalitate cibernetică a NCA l-au arestat pe Kerem Albayrak la adresa sa de domiciliu din nordul Londrei. Dispozitivele digitale au fost confiscate, inclusiv telefonul, computerele și hard diskul său. Anchetatorii NCA au găsit înregistrări telefonice care arătau că Albayrak a fost persoana care a vorbit pentru un grup de hackeri numindu-se „Family Crime Family”.”

Datele pe care tanarul din Londra le avea ar fi provenit de la alte platforme care au fost sparte in trecut, serviciile acestora devenind inactive intre timp. Actiunile tanarului i-au adus o pedeapsa cu inchisoarea de 2 ani de zile, care a fost suspendata pentru ca el sa faca 300 de ore de munca in folosul comunitatii, sa fie sub control electrolc timp de 6 luni, si sa nu recidiveze.