Windows 10: PERICOL pentru Oameni, AVERTIZARE CRITICA Anuntata

Windows 10 are din pacate anuntat un nou pericol pentru utilizatorii din lumea intreaga, o avertizare importanta fiind facuta pentru toata lumea cu PC-uri.

Windows 10 pericol avertizare

Windows 10 are o noua avertizare critica facuta astazi din cauza unui pericol extrem de mare care ii vizeaza pe utilizatorii din intreaga lume ce au instalat acest sistem de operare in propriile calculatoare in momentul de fata. Cercetatorii in securitate informatica au dezvaluit o vulnerabilitate extrem de periculoasa in aplicatia Dropbox pentru Windows 10, aceasta permitandu-i unui atacator sa obtina privilegii de administrator fara probleme.

Windows 10 are aceasta vulnerabilitate descoperita de catre hackeri prin septembrie, ei anuntand atunci atat Dropbox, cat si compania Microsoft, insa pana in momentul de fata niciuna dintre companii nu a rezolvat-o. Din cauza acestei vulnerabilitati extrem de importante, un hacker poate exploata aplicatia Drobpox pentru a rula cod nesemnat cu privilegii de administrator, deci poate controla in totalitate orice calculator fara probleme.

Windows 10: PERICOL pentru Oameni, AVERTIZARE CRITICA Anuntata

Windows 10 nu are deocamdata dezvaluit codul in baza caruia poate fi exploatata vulnerabilitatea din aplicatia Dropbox, insa se pare ca ea exista in cadrul sistemului DropboxUpdater, instalat impreuna cu aplicatia. Avand in vedere ca acest proces ruleaza in Windows 10 cam o data pe ora, e destul de usor de inteles de ce un calculator poate fi extrem de usor exploatat de catre un hacker, iar foarte multi oameni sunt in pericol acum.

Windows 10 poate avea aceasta vulnerabilitate exploatata doar daca un hacker obtine acces fizic la un calculator pentru a putea injecta cod malitios in procesul pe care Dropbox il foloseste pentru aplicatia sa. Cei de la Dropbox spun ca pana in momentul de fata nimeni nu s-a plans ca Windows 10 ar fi fost exploatat in vreun fel, astfel ca nu prea au gasit motive sa actualizeze aplicatia pentru a rezolva problema, ceea ce desigur ca e gresit.

Windows 10 are foarte multe aplicatii disponibile pentru cei interesati, insa daca folostii aplicatia Dropbox, este recomandabil sa aveti foarte mare grija si sa evitati sa o folositi pana cand o rezolvare pentru problema va fi lansata.