TikTok a fost INTERZISA OFICIAL, PERICOLUL din Aplicatie

6

TikTok INTERZISA

TikTok, una dintre cele mai mari aplicatii de mesagerie din intreaga lume, a fost interzisa in mod oficial de catre Marina Statelor Unite ale Americii. Vorbim despre o interdictie care se aplica pentru TikTok in cazul angajatilor Marinei SUA care folosesc telefoane de serviciu, ei neputand folosi aplicatia.

TikTok este considerata de catre Marina SUA drept un risc pentru securitatea telefoanelor pe care e instalata, iar telefoanele angajatilor care o au nu vor putea accesa reteaua interna de informatii a institutiei. Saptamana trecuta a fost impusa aceasta interdictie a Marinei SUA, insa Armata SUA a interzis aplicatia inca din cursul lunii noiembrie.

Marina SUA nu interzice Facebook, WhatsApp, Instagram, si alte aplicatii de mesagerie/socializare, insa TikTok nu e permisa, si e prima care e supusa unei asemenea interdictii. Cu o retea de calculatoare care insumeaza 250.000 de unitati, Marina SUA are de ce sa se teama ca ea ar putea fi expusa riscurilor de securitate, astfel ca o protejeaza.

“La începutul acestei săptămâni, Marina Statelor Unite a interzis aplicația de socializare TikTok de pe dispozitivele mobile emise de guvern, spunând că populară aplicație video scurtă reprezintă o „amenințare de securitate cibernetică”.”

SUA a facut in ultimele saptamani lobby pentru a convinge lumea intreaga ca aplicatia TikTok este un risc pentru siguranta nationala a SUA, dar si a altor tari. TikTok este o aplicatie chinezeasca, care are sute de milioane de utilizatori activi, iar frica americanilor vine de la faptul ca guvernul chinez ar putea sa spioneze lumea cu ajutorul ei.