Facebook: Hotarare RADICALA Anuntata pentru Aplicatia Messenger

Facebook a luat o hotarare radicala pentru aplicatia Messenger, iata ce s-a schimbat pentru utilizatorii platformei de mesagerie din lumea intreaga.

Facebook hotarare messenger

Facebook a luat o decizie radicala cu privire la aplicatia Messenger, si in mod interesant ea vine intr-o lume in care platforma vrea sa creasca, dar incepe sa isi limiteze utilizatorii fara vreun motiv foarte clar. Facebook a luat decizia de a nu mai permite folosirea aplicatiei Facebook Messenger fara a avea un cont in cadrul platformei de socializare, ceea ce va obliga foarte multa lume sa fie prezenta in ambele platforme, sau sa foloseasca WhatsApp, Telegram, etc.

Facebook a permis inca din 2015 inregistrarea in Facebook Messenger chiar si fara a avea un cont in reteaua de socializare, iar numarul utilizatorilor a crescut constant, insa acum se pare ca se merge in sens invers. Facebook a spus ca vasta majoritate a celor care folosesc Facebook Messenger se logheaza prin contul pe care-l au in reteaua de socializare, iar acum vrea sa simplifice procesul de folosire a platformei de mesagerie in intreaga lume.

Facebook: Hotarare RADICALA Anuntata pentru Aplicatia Messenger

Facebook impune aceasta regula pentru persoanele care vor sa se inregistreze ca utilizatori noi in cadrul platformei, deci toti cei care au deja un cont pot sa-l foloseasca in continuare fara restrictii. Se pare ca aceasta schimbare a generat totusi cateva probleme pentru cei care foloseau Facebook Messenger deja, in incercarea lor de a se loga fiind intampinati de mesaje care le spuneau ca au conturile restrictionate, totul fara vreo logica.

“Pot să mă înscriu pe Messenger dacă nu am cont de Facebook? Nu. Trebuie să creezi un cont de Facebook pentru a folosi Messenger. Dacă ai avut un cont de Facebook, dar l-ai dezactivat, află cum poți să folosești în continuare Messenger. Dacă vrei să treci la alt cont sau să-ți accesezi contul de pe alt dispozitiv, află cum să creezi o parolă pentru cont.”

Facebook se confrunta de vreo cativa ani cu o scadere a numarului de oameni care-i folosesc reteaua de socializare zilnic, dar si cu o scadere a cresterii inregistrarii de utilizatori noi, deci modificarea ar putea avea legatura cu asta. Pe de alta parte, Facebook ar putea lua decizia ca un prim pas spre a face platformele interoperabile cu WhatsApp si Instagram in ideea de a permite trimiterea de mesaje intre ele, indiferent unde e contul.

Facebook a impus deja aceasta restrictie noua pentru toate conturile care sunt inregistrate ca noi in cadrul Facebook Messenger, deci de acum e imposibil sa iti mai faci cont nou in platforma de mesagerie fara a avea unul in reteaua de socializare.