iPhone 12: Prima Veste GROZAVA pentru Serie la Inceput de 2020

iPhone 12 veste 2020

iPhone 12 este urmatoarea serie de telefoane mobile premium pe care compania Apple o va lansa in toamna anului 2020, insa astazi avem parte si de prima veste foarte buna in legatura cu disponibilitatea lor.

Chip-ul A13 care include noul procesor pentru seria iPhone 12 va intra in productie undeva in a doua parte a anului 2020, adica exact asa cum se intampla in fiecare an cu procesoarele care sunt implementate in telefoanele Apple.

iPhone 12 va avea procesorul fabricat tot de catre cei de la TSMC, vechiul partener al Apple care fabrica in exclusivitate toate procesoarele care sunt incluse in telefoanele lansate de catre americani in fiecare an.

Pentru noul chip A14 se va face si un salt tehnologic mare, adica va fi folosita o noua procedura de fabricare de 5nm in locul celei de 7nm folosita in chip-urile A12 si A13 lansate de catre cei de la Apple in telefoanele din 2018 si 2019.

“TSMC va rămâne unicul partener de turnătorie al Apple pentru jetoane pentru seria sa iPhone iPhone 2020, iar producția de volum folosind un proces EUV de 5 milimetri va începe până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru 2020, potrivit unui raport al Financial Times în limba chineză. Raportul a menționat, cât mai mult de două treimi din capacitatea de proces disponibilă de 5 milimetri a TSMC, pentru a face cipuri de iPhone pentru următoarea generație, a declarat raportul, citând surse de la producătorii de instrumente fabuloase.”

iPhone 12 ar cam trebui sa fie prima serie de telefoane care va avea inclus un procesor de 5nm, iar Huawei MATE 40 Pro ar trebui sa fie a doua, un zvon de acum cateva saptamani anuntand ca si chinezii fac un salt tehnologic mare.

Apple a ales sa lucreze in exclusivitate cu dei de la TSMC pentru ca ei au tehnologii ma avansate decat cei de la Samsung, cel putin in ceea ce priveste capacitatea de productie a chip-urilor, iar asta se vede in cam fiecare an.