ATENTIE! AMENZILE Rutiere au CRESCUT EXTREM de MULT de la 1 Ianuarie

AMENZILE Rutiere CRESCUT

Amenzile rutiere au crescut extrem de mult incepand cu ziua de 1 ianuarie, iar asta va poate pune in situatia de a avea de platit sume extrem de mari pentru incalcarea legislatiei rutiere din Romania, daca Politia Romana va observa.

Spre exemplu, daca pana acum amenda pentru tinerea in mana a telefonului mobil la volan incepea de la 860 de LEI, de la 1 ianuarie aceeasi amenda are o valoare de minim 1300 de LEI, si se duce spre 2000 de LEI, daca sunteti prinsi.

Vorbim despre niste sume incredibil de mari pentru o tara ca Romania, si desigur ca n-ar trebui sa fie chiar atat de mari, desi in 15 zile pot fi platite la valoare injumatatita, insa chiar si asa, s-a ajuns la niste sume ridicole acum.

Motivul din spatele acestei cresteri cu 50% a valorii punctului de amenda are la baza faptul ca Guvernul Romaniei nu a prorogat o prevedere legislativa conform careia punctul de amenda trebuie indexat in fiecare an in pas cu salariul minim brut.

Salariul minim brut a crescut la 2230 de LEI incepand cu 1 ianuarie, iar cum Guvernul Romaniei a legat acea prorogare de legea bugetului pentru 2020, lege contestata la Curtea Constitutionala a Romaniei de PSD, avem acum amenzi mai mari.

Practic, PNL si PSD au actionat unul impotriva celuilalt, iar asa partidele ne lasa inclusiv cu amenzi rutiere mai mari din data de 1 ianuarie, ceea ce desigur ca nu e pe placul cuiva, asa ca trebuie sa veti foarte mare grija.

Nu se stie cand va lua Curtea Constitutionala o decizie cu privire la contestatia depusa de catre PSD la legea bugetului, insa Guvernul Romaniei poate oricand sa dea o ordonanta de urgenta pentru a readuce punctul de amenda la valoarea veche.