LUNA: Prima Explicatie pentru DISPARITIA Campului sau Magnetic

LUNA are parte de prima explicatie oferita pentru disparitia campului magnetic, iata ce au spus cercetatorii in legatura cu evenimentul cataclismic.

LUNA camp magnetic

LUNA, pentru cei care inca nu stiu, nu are un camp magnetic propriu, astfel ca o busola ar fi complet inutila acolo, insa se pare ca situatia de acum nu a fost totdeauna valabila pentru satelitul natural al Pamantului. Cercetatorii de la MIT sustin ca LUNA a avut la un moment dat un camp magnetic care a fost chiar mai puternic decat cel al Pamantului, iar asta e chiar surprinzator, avand in vedere ca planeta noastra are unui puternic in momentul de fata.

LUNA a ramas la un moment dat fara acest camp magnetic dupa ce “dinamul lunar”, asa cum e numit de catre cercetatori ceea ce a creat acest camp, a disparut si a lasat corpul cosmic fara ceea ce are acum Pamantul. Acum daca va intrebati cam cand s-a intamplat acest eveniment, ei bine se pare ca LUNA a ramas fara campul sau magnetic acum aproximativ 1 miliard de ani, sau cel putin asta estimeaza cercetatorii de la MIT in acest moment.

LUNA: Prima Explicatie pentru DISPARITIA Campului sau Magnetic

LUNA ar fi avut nucleul sau cristalizat, lichidul din interior miscandu-se pana acum 1 miliard de ani exact precum cel din interiorul Pamantului, favorizand astfel existenta campului magnetic, foarte important pentru planeta noastra. Concluzia la care au ajuns cercetatorii are la baza examinarea unor roci aduse de pe LUNA de catre astronautii americani trimisi acoli, acestea parand sa fi fost formate cu minim 1 – 3 miliarde de ani in urma.

“Câmpul magnetic este acest lucru nebulos care pătrunde în spațiu, ca un câmp de forță invizibil. Am arătat că dinamul care a produs câmpul magnetic al Lunii a murit undeva între 1,5 și 1 miliard de ani în urmă și pare să fi fost alimentat într-un mod asemănător Pământului.”

LUNA ar fi trecut acum aproximativ 1 miliard de ani printr-un eveniment cataclismic din cauza caruia o parte din nucleul sau a fost distrus, iar asa ar fi disparut inclusiv campul magnetic, pentru totdeauna. Cercetatorii au analizat inclusiv felul in care rocile de pe LUNA s-au sudat dupa acel impact, dar si cum orientarea lor este complet aleatorie, semn ca nu existat vreun camp magnetic care sa fi ghidat felul in care acestea au fost asezate pe suprafata.

LUNA va ramane pentru totdeauna fara un camp magnetic, ceea ce o face si mai interesanta de analizat de catre astronautii care vor ajunge din nou pe satelitul natural al Pamantului incepand cu anul 2024.

1 COMENTARIU

  1. Cineva aici nu se mai ocupa de obiectul activitatii ci de barfe si astronomie . Acel cineva acuza Microsoft ca nu se mai ocupa de Windows.