LUNA: NASA Anunta VIPER si UIMESTE Intreaga Planeta (VIDEO)

LUNA are parte de un anunt extrem de important facut de catre NASA, care a dezvaluit VIPER, uimind intreaga planeta cu proiectul pe care-l va desfasura.

LUNA urmeaza sa aiba noi misiuni concentrate asupra sa in urmatorii ani, iar cei de la NASA au anuntat in mod oficial astazi VIPER, un proiect extrem de indraznet care va avea un efect major asupra colonizarii satelitului Pamantului. VIPER este acornimul pentru Volatiles Investigating Polar Exploration Rover, adica un robot pe care NASA il va trimite pe polul sud de pe LUNA pentru a incerca sa descopere surse de apa, fie ea si inghetata.

LUNA este explorata cu ajutorul VIPER de catre NASA deoarece agentia spatiala americana vrea sa descopere daca exista acolo apa inghetata care ar putea fi folosita de astronautii care o vor coloniza satelitul. NASA intentioneaza sa trimita VIPER pe LUNA in anul 2022, iar timp de 100 de zile acesta urmeaza sa colecteze date care vor fi folosite de catre americani pentru a stabili cum vor putea folosi astronautii respectiva apa.

LUNA: NASA Anunta VIPER si UIMESTE Intreaga Planeta (VIDEO)

LUNA nasa robot viper video test
Robotul VIPER al NASA testat inainte de a fi trimis pe LUNA.

LUNA nu a mai avut pana acum explorat polul sud de catre vreo agentie spatiala, iar asta in conditiile in care s-au facut poze pentru cam toata suprafata sa pana in momentul de fata. VIPER va trebui deasemenea sa creeze si harti pe care NASA sa le poata folosi pentru a directiona astronautii care vor ajunge din 2024 pe LUNA spre zonele din care vor putea lua apa pe care sa o foloseasca in viitoarele colonii de acolo.

“De la confirmarea gheții lunare cu apă acum 10 ani, întrebarea este acum dacă Luna ar putea conține într-adevăr cantitatea de resurse de care avem nevoie pentru a trăi în afara lumii. Acest rover ne va ajuta să răspundem la numeroasele întrebări pe care le avem despre locul în care este apa și cât de multe sunt pentru noi să le folosim.”

LUNA va avea si o parte din compozitia suprafetei analizata de catre VIPER pentru a se vedea daca exista ceva nou nedescoperit de catre NASA in urma aselenizarilor facute deja. NASA a confirmat acum 10 ani ca exista apa pe LUNA, iar VIPER trebuie doar sa ne spuna daca ea nu contine eventuale bacterii care le-ar putea face rau astronautilor care vor colonisa satelitul Pamantului si vor avea nevoie de apa pentru a supravietui.

LUNA urmeaza sa fie colonizata din 2024 de catre NASA pentru a putea trimite mai apoi astronauti si catre planeta Marte, adica undeva dupa anul 2030, dupa cum probabil stiti deja.

1 COMENTARIU

  1. Mai Adriane, frumos din partea ta ca ne prezinti noutati din stiinta, dar la scoala nu ai fost la orele de limba romana ? Sau ai facut la fara frecventa ? “acornimul“? “astronautii care o vor coloniza satelitul“? “colonisa“?