WhatsApp: Ce NU STIAU Utilizatorii ca face Aplicatia in Telefoane

WhatsApp face in secret ceva ce utilizatorii nu stiau ca se intampla in telefoanele lor, iata ce nu spune Facebook in legatura cu felul in care functioneaza ea.

whatsapp stiai telefoane

WhatsApp este cea mai mare aplicatie de mesagerie din lume in momentul de fata, aproape 2 miliarde de oameni folosind-o pentru a comunica cu alte persoane, sau pentru a trimite poze si clipuri video din propriile telefoane. Miliarde de poze si clipuri video sunt partajate zilnic prin intermediul aplicatiei WhatsApp in intreaga lume, insa ceea ce foarte multa lume nu stie este ca toate aceste fisiere sunt modificate extrem de mult in momentul partajarii.

WhatsApp comprima extrem de mult pozele si clipurile video, stricandu-le intr-o foarte mare masura calitatea, iar asta pentru ca asa a fost conceputa de la bun inceput aplicatia detinuta de catre cei de la Facebook acum. Orice fel de poza si clip video au rezolutia mult redusa, impreuna cu nivelul de calitate al respectivului continut multimedia, aceasta procedura fiind facuta in mod automat de catre WhatsApp in momentul in care fisierele sunt trimise prin serverele sale.

WhatsApp: Ce NU STIAU Utilizatorii ca face Aplicatia in Telefoane

WhatsApp comprima pozele si clipurile video pentru ca acestea sa aiba dimensiuni mult mai mici si a putea fi trimise mult mai usor catre alte telefoane, unde sunt descarcate mult mai rapid decat in mod normal. Acelasi lucru este facut inclusiv de catre Facebook Messenger, fara ca prea multa lume sa stie ce se intampla, iar in cazul WhatsApp nivelul de compresie nu pare sa fie cu mult mai redus, desi in final utilizatorii nu se bucura prea mult de asta.

WhatsApp face asta in mod automat fara sa le spuna oamenilor cand pozele au calitatea substantial redusa in momentul trimiterii, astfel ca oamenii observa caor rezultatul final fara a sti exact ce se intampla cu pozele si filmele. Desi WhatsApp face acest lucru, iMessage, spre exemplu, nu modifica in vreun fel calitatea pozelor si clipurilor video decat daca utilizatorul cere in mod expres acest lucru, deci gandirea este complet diferita.

WhatsApp nu va fi prea curand modificata pentru a avea macar o optiune de a trimite pozele si clipurile video la calitatea lor originala catre alte persoane, deci nu va asteptati ca asta sa se intample in vreun moment.