Presedintele Apple a Castigat o AVERE in Anul 2019

Presedintele Apple a Castigat o AVERE in Anul 2019

Presedintele Apple, Tim Cook, a castigat o suma uriasa de bani in 2019 in baza muncii pe care o depune pentru a conduce compania americana. Tim Cook are un salariu anual de 3 milioane de dolari la Apple, si pentru performantele companiei a primit un bonus de 7.67 milioane de dolari, mult mai mic decat cel de 12 milioane din 2018.

Presedintle Apple a primit deasemenea si actiuni in valoare de 113.5 milioane de dolari, aducand compensatia sa totala pentru anul 2019 la 125 de milioane de dolari. Aceasta este mai mica decat cea de 136 de milioane de dolari inregistrata in 2018, iar asta desi Apple a generat 256 de miliarde de dolari in incasari, peste obiectivele sale.

Incasarile n-au fost totusi atat de mari in cat cei din conducerea Apple sa beneficieze de primele maxime, conform schemei de compensatii. Pe de alta parte, presedintele Apple a primit salarii bonusuri si actiuni in valoare de 960 de milioane de dolari in cei 8 ani in care a condus compania din Cupertino.

“Suma totală a CEO-ului Apple, Tim Cook, a scăzut anul trecut, întrucât compania nu a reușit să-și depășească obiectivele financiare cu atât cât a făcut-o în 2018. Însă a scos o sumă totală de peste 125 milioane dolari.”

In aceasta perioada Apple a generat incasari cu mult peste 1000 de miliarde de dolari, deci e normal ca presedintele sau sa primeasca macar 0.1% din suma, sub diverse forme. Tim Cook este unul dintre cei mai bine platiti presedinti de companii din lume, iar o buna parte din averea sa este anual donata.