iPhone 12: DEZAMAGIRE, Functia MULT ASTEPTATA va fi Castrata

iPhone 12 are anuntata o foarte mare dezamagire din cauza unei functii mult asteptate care nu va fi oferita chiar asa cum isi doresc fanii Apple.

iPhone 12 dezamagire functie

iPhone 12 are anuntat si aproape sigura pentru implementare o noua functie pe care foarte multi fani ai companiei Apple o asteapta de foarte multa vreme, insa din pacate se pare ca ea va fi castrata. Un anunt facut astazi de catre analisti care ar fi discutat cu parteneri ai Apple in legatura cu planurile lor vis-a-vis de iPhone 12, ne spune ca suportul pentru retele 5G va fi limitat in noile modele de telefoane la doar un anumit tip de retele.

iPhone 12 ar urma sa aiba suport doar pentru retelele 5G care functioneaza pe frecvente mai mici de 6 GHz, in timp ce suportul pentru retelele mmWave urmeaza sa fie implementat abia undeva prin 2021. Asta inseamna ca iPhone 12 urmeaza sa ofere suport doar pentru acele retele 5G care nu ofera vitzele de peste 1 Gbps la care viseaza toata lumea, si desigur ca asta e o mare dezamagire pentru multi dintre fanii Apple.

iPhone 12 va avea suport limitat pentru retelele 5G

Problema desigur ca nu e cu iPhone 12, ci cu operatorii de telefonie mobila care implementeaza 5G in mod diferit, dar si cu producatorii de modem-uri, care nu ofera suport pentru ambele tipuri de retele asa cum trebuie. Asta-mi aduce aminte de anii in care telefoanele 4G erau impartite intre cele standard si CDMA, si cam tot asta se va intampla si acum, doar ca Apple va implementa in iPhone 12 un singur standard acum, si ambele abia in 2021.

“Apple (NASDAQ: AAPL) va avea două lansări de smartphone-uri 5G, modelele sub 6GHz urmând să fie lansate în septembrie 2020, în timp ce lansarea mmWave a întârziat până în decembrie / ianuarie. Întârzierea lansării, conform verificărilor noastre, provine din decizia Apple de a folosi propriile componente Antenna-in-Package (AiP), în loc să le cumpere de la o terță parte.”

E posibil ca tot modele ale iPhone 12 sa aiba implementat suport pentru mmWave in 2021, dar deocamdata strategia Apple nu e cunoscuta, iar zvonurile nu ofera si prea multa claritate. Totusi, e posibil ca iPhone 12 sa nu ne ofere posibilitatea de a naviga pe internet la vitezele de peste 1 Gbps la care visam, ci doar la unele substantial mai mici, comparabile cu cele 4G de acum, deci diferentele nu vor fi chiar atat de mari precum ne dorim noi.

iPhone 12 va fi lansat abia in toamna acestui an, deci pana atunci vom afla cu siguranta care sunt planurile finale ale companiei Apple, si nu putem decat sa speram ca tot ceea ce se zvoneste acum nu este adevarat.