Facebook a INTERZIS In Sfarsit ceva ce Trebuia sa DISPARA de MULT

Facebook deepfake

Facebook a luat in sfarsit decizia de a interzice ceva ce trebuia sa dispara de mult timp din cadrul retelei sale de socializare din cauza problemelor pe care le genereaza pentru toata lumea.

Facebook a decis in sfarsit sa interzica publicarea de clipuri video deepfake in cadrul retelei de socializare, adica acele clipuri video in care fata, sau capul, unei persoane sunt suprapuse peste fata/capul si corpul unei alte persoane.

In aceeasi masura sunt interzise si clipurile video in care fata unei persoane este digital manipulata ca miscarile gurii acelei persoane sa se potriveasca unui fundal sonor falsificat, sugerand faptul ca acea persoana spune ceva ce in realitate nu a spus.

Inteligenta artificiala este folosita pentru a crea clipuri video de acest gen, iar cei de la Facebook vor folosi sistemele proprii pentru a detecta acele clipuri video care sunt facute intr-un asemenea mod incat sa induca lumea in eroare.

Facebook nu a luat totusi o decizie completa, deoarece nu sunt interzise acele clipuri video care sunt parodii, iar in multe dintre ele se falsifica realitatea, dar intr-un mod in care pacaleste inclusiv oamenii obisnuiti.

Facebook a facut modificarea doar pentru ca autoritatile din SUA vor sa interzica publicarea de materiale deepfake pe website-uri, in special pentru ca alegerile prezdentiale din SUA se apropie, iar Donald Trump e o tinta favorita a acestui tip de continut.