Huawei a Devenit o PROBLEMA MARE pentru Digi, Telekom, Orange, Vodafone

Huawei a devenit o foarte mare problema pentru Digi Mobil, Telekom, Orange, Vodafone, iata cum sunt afectati si clientii din Romania de aceasta situatie.

Huawei PROBLEMA Digi, Telekom, Orange, Vodafone

Huawei a devenit o problema foarte mare pentru Digi, Telekom, Orange, Vodafone, iar asta desi toate cele patru mari grupuri de telecomunicatii au avut si au colaborari foarte stranse cu gigantul din China. In ciuda faptului ca toate grupurile cumpara anual foarte multe echipamente de telecomunicatii si telefoane de la Huawei, realitatea este ca tot din cauza ei au amanata lansarea retelelor 5G pe noile frecvente pe care ANCOM vrea sa le liciteze.

Huawei este considerata de catre SUA ca fiind o companie folosita de catre guvernul chinez pentru a spiona intreaga lume, iar de aproape un an de zile este dusa o campanie masiva pentru discreditarea ei la nivel global. Cat de real e totul nu stim, insa Donald Trump l-a “convins” pe Klaus Iohannis sa semneze un memorandum prin care sa impuna in Romania o serie de reguli pentru crearea retelelor 5G care ar impiedica efectiv Huawei sa participe la proces.

Huawei a Devenit o PROBLEMA MARE pentru Digi, Telekom, Orange, Vodafone

Huawei va fi mai intai “verificata” de catre autoritatile romane pentru ca acestea sa isi dea seama cat de mare este pericolul adus de catre echipamentele asle pentru telecomunicati 5G. Aceasta procedura intarzie licitatia pentru retelele 5G din tara, astfel ca Digi, Telekom, Orange, Vodafone au planurile blocate de situatia in care se afla cei de la Huawei, lucru care se intampla inclusiv in alte tari cu alti importanti operatori de telefonie mobila.

Huawei a declarat intotdeauna ca produsele sale nu reprezinta un risc pentru nimeni, insa pana acum n-a prea reusit sa convinga chiar pe toata lumea de faptul ca ar trebui sa furnizeze echipamente pentru retelele 5G din multe tari. In Europa Huawei are mari probleme in a isi desfasura activitatea sa cum si-ar dori, iar desi Digi, Orange, Vodafone si-au lansat retele 5G pe frecvente vechi, cu echipamente ale chinezilor, ar putea fi obligate sa renunte la ele.

Huawei spera ca incheierea unui acord comercial intre China si SUA sa ii rezolve problemele, insa Donald Trump e ocupat acum cu atacarea Iranului, deci nu prea mai are timp sa ii atace si pe chinezi.