AMENZI URIASE pentru Digi Mobil, Telekom, Orange, Vodafone de la ANCOM

Digi Mobil, Telekom, Orange, Vodafone amenzi

Digi Mobil, Telekom, Orange, Vodafone au avut o serie de amenzi foarte mari aplicate de catre cei de la ANCOM din cauza faptului ca n-au prea respectat prevederile legale in ceea ce priveste furnizarea de servicii pentru clientii romani.

Digi Mobil a primit o amenda de 800.000 de LEI de la ANCOM, Telekom una de 700.000 de LEI, Vodafone una de 60.000 de LEI, iar Orange una de 50.000 de LEI, primele doua fiind cele cu valoarea cea mai mare si mai importanta.

Digi Mobil, Telekom, Orange, Vodafone au fost amendate deoarece niciuna dintre companii nu si-a indeplinit obligatia fata de autoritatile romane de a acoperi cu servicii de telefonie mobila 98% din populatia Romaniei.

ANCOM a facut masuratori privind acoperirea GSM in 13.400 de localitati din Romania, adica in toate cele care au minim 10 locuitori, acoperind 246.000 KM din tara, adica mai mult decat intinderea geografica a Romaniei.

In urma masuratorilor ANCOM a aplicat amenzile in functie de procentul de acoperire pe care l-a oferit fiecare dintre Digi Mobil, Telekom, Orange, Vodafone, iar cu cat a fost amenda mai mare, cu atat a fost acoperirea mai mica.

Desigur ca diferentele dintre acoperirea reala a Digi Mobil, Telekom, Orange, Vodafone si cea de 98% au fost extrem de mici, adica de maxim 2.58% in cazul celor de la RCS & RDS, care au luat si amenda cea mai mare dintre toti.

Valoarea amenzilor pare mare, dar Digi Mobil si Telekom au venituri de 1 miliard de euro anual, astfel ca amenzi de 170.000 si 150.000 de euro sunt “o nimica toata” pentru aceste grupuri uriase.