Hyundai va Lansa Taxi-uri ZBURATOARE Special pentru UBER (CES 2020)

Hyundai a facut in cadrul CES 2020 un anunt foarte important multumita unui parteneriat incheiat cu UBER, si va dezvolta o flota de taxi-uri zburatoare pentru cei care vor sa se deplaseze rapid folosind platforma de ridesharing.

UBER ofera deja posibilitatea de a calatori cu elicopterul in New York, in unele situatii valoarea curselor nefiind cu mult mai mare decat cea perceputa de catre masinile obisnuite, iar asta din cauza congestiilor din traficul urban.

Hyundai are totusi alta idee, compania coreeeana prezentand la CES 2020 o serie de taxi-uri zburatoare care vor putea decola si ateriza in plan vertical, iar asta desi in esenta arata ca niste avioane, nu precum elicopterele.

Hyundai a gandit aceste taxi-uri zburatoare pentru curse de maxim 100 KM, motoarele lor fiind electrice, iar cu o capacitate de a transporta maxim 5 persoane la altitudini de pana la 600 de metri, e clar ca nu au fost gandite pentru zboruri lungi.

Hyundai a conceput aceste taxi-uri pentru zboruri deasupra oraselor aglomerate, cum ar fi New York, iar motoarele electrice contribuie la primirea de la autoritati a permisiunii de a zbura la altitudini chiar mai joase decat cele ale elicopterelor.

Hyundai si UBER spera sa lanseze acest serviciu undeva prin 2023, deci pana atunci americanii vor putea calatori cu elicopterul cu UBER doar in New York, sau poate si in alte orase, daca va fi oferita aceasta posibilitate.