ANPC Publica o Noua AVERTIZARE SERIOASA pentru TOTI ROMANII

ANPC a publicat astazi o noua avertizare foarte serioasa pentru toti romanii, directorul general al institutiei fiind in centrul anuntului pentru cetateni.

ANPC AVERTIZARE romani

ANPC a emis o avertizare foarte importanta pentru toti romanii, prin directorul general al institutiei din Romania, si ar fi bine ca toti dintre noi sa fim foarte atenti la informatiile care sunt furnizate de catre el. Mai exact, ANPC vine cu o avertizare pentru romanii care sunt dornici sa faca in urmatoarea perioada cumparaturi din magazinele fizice, sau cele online, iar asta deoarece ei risca sa fie pacaliti de catre vanzatorii fara scrupule.

ANPC face o avertizare pe care am primit-o ieri si de la Politia Romana, insa de aceasta data avem nevoie si de mai multe detalii cu privire la problemele de care ar fi bine sa ne ferim cand plecam la cumparaturi. ANPC ne recomanda in primul rand sa ne uitam foarte atent daca reducerea afisata la raft pentru produs este cea pe care o vedem si pe bonul de cumparaturi, iar asta pentru ca la unele magazine preturile platite sunt mai mari decat cele promovate.

ANPC Publica o Noua AVERTIZARE SERIOASA pentru TOTI ROMANII

ANPC le recomanda deasemenea romanilor sa fie atenti si la promotiile ce vizeaza pachete de produse, pentru a verifica daca pretul per produs este intr-adevar mai mic in promotie decat cel standard pentru ele. Mai mult decat atat, ANPC ne recomanda sa fim foarte atenti si la reducerile procentuale facute de catre magazine pentru produse, iar asta deoarece in unele cazuri calculul procentelor nu e facut chiar atat de corect de catre ei.

”Consumatorii trebuie să ştie că orice vânzare cu preţ redus, indiferent de tip (de soldare, de lichidare, promoţională etc.), trebuie să fie însoţită sau precedată de publicitate şi anunţata sub denumirea ei (“soldare/soldări/solduri”, “lichidare”, “promotii” etc), însoţită de data de debut şi de durata acesteia. De asemenea, trebuie să ştie că, în cazul în care oferta este deja în derulare, trebuie să fie informaţi cu privire la valabilitatea reducerii sau că oferta este valabilă numai “in limita stocului disponibil”. În momentul cumpărării, sfătuiesc consumatorii să verifice dacă oferta mai este valabilă şi dacă reducerea de preţuri anunţată este identică cu cea reală (la cititoarele de cod de bare din cadrul marilor magazine sau direct la casă, dacă preţul afişat este cel facturat).”

ANPC spune ca trebuie sa fim foarte atenti si la produsele care sunt vandute in cadrul unor promotii cu stocuri limitate, si sa verificam daca produsele care sunt afisate la raft mai beneficiaza de promotiile promise. ANPC ne cere sa fim foarte atenti si la calitatea produselor pe care le cumparam, iar asta deoarece unele dintre ele pot fi stricate, murdare fara a putea fi curatate, etc, si e bine sa aflam daca exista probleme cu ele chiar inainte de a le cumpara.

ANPC face toate aceste avertizari deoarece din 15 ianuarie incepe in mod oficial perioada reducerilor de iarna in Romania, motiv foarte bun pentru multe magazine online, sau fizice, sa pregateasca multe tepe pentru romani.