IGSU: ANUNT foarte IMPORTANT pentru TOATA Populatia Romaniei

Miercurea alarmelor IGSU

IGSU, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, a facut un anunt foarte important pentru toata populatia Romaniei in cursul zilei de ieri, acesta avand aplicabilitate chiar de astazi, incepand cu ora 10:00.

In toata Romania cei de la IGSU vor initia un nou exercitiu „Miercurea Alarmelor”, adica vor porni sirenele de avertizare din orase, si vor rula un semnal de alarma aeriana, insa totul pentru a verifica functionarea sistemului.

IGSU a inceput din 2017 sa faca exercitii de acest gen, doar miercurea, si doar la ora 10:00, in 2018 si 2019 avand loc diverse verificari ale sirenelor de avertizare care exista in toate orasele din Romania, iar ideea e una buna.

IGSU verifica in mod constant sistemul pentru a vedea daca el inca functioneaza la parametri normali, si poate fi folosit cu succes pentru a alerta lumea in cazul in care exista o urgenta reala care trebuie anuntata.

„Mâine dimineață, începând cu ora 10.00, va avea loc un nou exercițiu “Miercurea Alarmelor”. Sirenele din țară vor emite semnalul „Alarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populației civile asupra apariției pericolului. În imagine sunt prezentate măsurile pe care trebuie să le realizeze cetățenii într-o situație reală, care impune declanșarea sistemului de alarmare a populației. Începând cu luna august a anului 2017, IGSU desfășoară exerciții de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună, destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirii timpului de reacție al autorităților în situații speciale de urgență. Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării permanente a acestor antrenamente lunare.”

RO-ALERT a fost testat intr-un mod similar in vara anului trecut, insa nu cred ca se vor mai face teste similare pentru el si anul acesta, iar asta pentru ca testele din 2019 au fost declarate un succes, deci repetarea n-ar avea logica.