Huawei Aproape de un Nou SCANDAL International din Cauza SUA

Huawei este foarte aproape de a fi trasa iar, fara voia sa, intr-un scandal international din cauza SUA, iata ce vor sa obtina americanii in acest moment.

huawei scandal

Huawei este iar, fara voia sa, trasa intr-un posibil nou scandal international de catre SUA, iar asta pentru ca americanii vor sa oblige alte state sa interzica in totalitate echipamentele chinezilor pentru retelele 5G. O lege depusa in Congresul SUA astazi prevede ca americanii sa nu mai transmita informatii secrete catre statele in care echipamentele Huawei sunt folosite in retelele de telecomunicatii, ceea ce va genera cu siguranta un mare scandal.

Huawei a fost folosita ca sperietoare in ultimele luni de catre diversi oficiali din guvernul SUA, sau de la Casa Alba, pentru a convinge guvernele altor state sa interzica echipamentele chinezilor pentru noile retele 5G. Acestora li s-a spus in repetate randuri ca SUA va refuza sa le mai ofere informatii secrete daca Huawei va avea permisiunea de a furniza echipamente de telecomunicatii in acele tari, si totul pentru ca americanii se tem ca ele sa nu ajung la guvernul chinez.

Huawei Aproape de un Nou SCANDAL International din Cauza SUA

Huawei este vizata de aceasta lege cu doar cateva zile inainte ca Marea Britanie sa anunte daca le va permite accesul la viitoarea retea 5G, dar si cu putin timp inainte ca Germania sa ia o decizie similara. Situatia in care SUA o tot pune pe Huawei ne arata ca americanii nu se vor opri de la nimic pentru a obtine ceea ce isi doresc, adica o eliminare totala a echipamentelor chinezilor din retelele de telefonie mobila al multor parteneri globali.

“Senatorul american Tom Cotton a introdus miercuri un proiect de lege care ar împiedica Statele Unite să împartă informații cu țările care permit gigantului chinez de telecomunicații Huawei să opereze tehnologia de rețea 5G în interiorul frontierelor lor. Dezvăluirea proiectului de lege vine cu doar câteva zile înainte ca Regatul Unit să fie programat pentru a decide dacă își va îmbunătăți rețeaua de telecomunicații cu echipamente Huawei.”

Huawei spera cu siguranta ca acordul comercial pe care SUA ar trebui sa il semneze cu China pe 15 ianuarie ar urma sa rezolve lucrurile, insa e improbabil ca acesta sa aduca vreo schimbare pentru echipamentele 5G. Din moment ce SUA cere cu atat de multa indarjire ca Huawei sa aiba echipamentele interzise in mai toate tarile cu care are relatii diplomatice stranse, e destul de clar ca nu se va opri pana cand isi va atinge obiectivele.

Huawei nu prea are ce sa faca in acest context, pentru ca informatiile secrete de la SUA sunt mai importante decat echipamentele sale de telecomunicatii, deci probabil se va concentra pe partenerii care o accepta.