OFICIAL: Schimbare mare in Romania pentru toate abonamentele si cartelele de telefonie

tarife roaming abonamente cartele 1 ianuarie 2020

1 ianuarie a adus in Romania o schimbare pentru toate abonamentele si cartelele de telefonie mobila, una despre care v-am vorbit in decembrie, cand unii clienti ai Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom au fost anuntati.

Astazi cei de la ANCOM au anuntat deasemenea modificarea pentru toti clientii care au abonamente, sau cartele, de telefonie mobila la Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom, ei avand parte de beneficii mult mai mari pentru roaming.

Iata ce a anuntat ANCOM astazi, desi toate aceste modificari se aplica de la data de 1 ianuarie 2020 pentru toti clientii Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom, deci daca erati in strainatate atunci, vi s-au aplicat modificarile :

“Începând cu data de 1 ianuarie 2020, ca urmare a scăderii tarifului reglementat la nivel de gros, pentru majoritatea planurilor tarifare a crescut volumul de date (MB/GB) ce pot fi consumate în roaming în UE/SEE[1] fără aplicarea unor taxe suplimentare. Tot de la această dată, în cazul depășirii limitelor utilizării rezonabile a unor servicii în roaming în UE/SEE, au scăzut și suprataxele care pot fi aplicate consumului ulterior, astfel:

  • suprataxa pentru date a scăzut cu aproximativ 22%, de la 4,5 la 3,5 Euro/GB, fără TVA;
  • suprataxa pentru apelurile primite a scăzut cu aproximativ 7%, de la 0,85 la 0,79 eurocenţi/minut, fără TVA.

Pentru anul 2020, nivelul maxim al suprataxei pe care furnizorul RCS&RDS S.A. este autorizat să o perceapă propriilor clienți pentru apelurile primite în roaming în SEE, în condițiile prevăzute în Decizia președintelui ANCOM nr. 679/2019, a scăzut de la 0,85 la 0,79 eurocenţi/minut, fără TVA.”