WhatsApp: Pe ce Telefoane va fi BLOCATA la Inceput de an 2020

WhatsApp incepe anul cu o veste foarte proasta pentru utilizatori deoarece aplicatia va fi blocata pe un numar destul de mare de modele de telefoane mobile.

WhatsApp telefoane blocata

WhatsApp are utilizatorii cu telefoane mobile vizati de o veste foarte proasta la inceput de an 2020, iar asta pentru ca a fost luata o decizie radicala cu privire la aplicatie, iar ea va afecta unii utilizatori ai platformei. Vorbim despre faptul ca de la 1 februarie 2020 aplicatia WhatsApp nu va mai putea fi folosita ca pana acum pe unele modele de telefoane mobile, iar asta deoarece ele sunt foarte vechi si nu mai pot sustine tot ceea ce ofera ea in momentul de fata.

WhatsApp a anuntat de ceva vreme ca incepand cu data de 1 februarie 2020 orice telefoane care ruleaza iOS 8, sau o versiune mai veche, ori Android 2.3.7, sau o versiune mai veche, vor avea anumite limitari. Aplicatiile instalate deja in aceste telefoane vor ramane in continuare active, dar cei de la WhatsApp sustin ca inregistrarea de contur noi va deveni indisponibila pentru ele, iar verificarea conturilor existente va fi deasemenea blocata.

WhatsApp: Pe ce Telefoane va fi BLOCATA la Inceput de an 2020

WhatsApp va impiedica, practic, utilizatorii cu telefoane ce ruleaza aceste versiuni foarte vechi ale iOS si Android sa-si mai faca vreun cont nou daca-si schimba numarul de telefon, deci nu vor mai avea acces la platforma. In aceeasi idee, daca ei sterg aplicatia WhatsApp din telefoane, nu vor putea sa se mai logheze din nou din aceste sisteme de operare deoarece procesul va fi in totalitate blocat, si e bine ca oamenii sa stie acest lucru inca de pe acum.

“Pe sistemele de operare de mai jos, nu veți mai putea crea noi conturi WhatsApp și nu veți mai putea verifica conturile deja create. Cu toate acestea, veți putea continua să folosiți WhatsApp pe: Versiunile Android 2.3.7 și mai vechi până pe 1 februarie 2020; Versiunile iOS 8 și mai vechi până pe 1 februarie 2020.”

WhatsApp si-a cam facut un obicei din a bloca accesul sistemelor de operare mai vechi la platforma sa, si asta pentru ca nu poate oferi suport pentru modele de telefoane vechi de 5 – 6 ani de zile. Aceste tipuri de telefoane mobile sunt oricum depasite din toate punctele de vedere, iar daca mai functioneaza e o adevarata minune, iar cei de la WhatsApp ii cam forteaza pe oameni sa-si cumpere modelele mai noi, chiar daca cele vechi functioneaza.

WhatsApp nu a anuntat si cam cati oameni ar putea fi afectati de aceasta blocare a telefoanelor cu respectivele sisteme de operare, insa in mod teoretic numarul oamenilor care vor avea de suferit ar trebui sa fie foarte mic.