Samsung s-a FACUT DE RAS la CES 2020 COPIIND Compania Apple

Samsung s-a facut de ras in cadrul CES 2020 copiind compania Apple, insa nu s-a limitat doar la atat, mergand chiar mai departe cu greselile sale.

samsung facut ras apple

Samsung a prezentat la CES 2020 Samsung Pass, un sistem menit sa ii scuteasca pe utilizatori de autentificarea prin metode clasice pe telefoanele mobile, adica folosind coduri PIN, parole pentru website-uri, etc. Sistemul a fost prezentat de catre cei de la Samsung prin copierea iconitei Face ID, sistemul avansat de recunoastere faciala din telefoanele iPhone, unii spunand ca inclusiv iconita pentru scanarea amprentelor ar semana cu cea a Apple.

Samsung a prezentat sistemul pentru a le arata oamenilor cum se vor putea autentifica mai usor in telefoane, sau diverse servicii online, ori offline, insa s-a facut de ras nu doar copiind compania Apple. Cei de la Samsung au creat inclusiv un website in care prezinta Samsung Pass, iar acolo vorbesc despre fix aceleasi tehnologii, iar pentru exemplificare folosesc imagini cu un telefon care in momentul de fata nu exista, si probabil ca nici nu va exista prea curand.

Samsung s-a FACUT DE RAS la CES 2020 COPIIND Compania Apple

Samsung telefon fals

Samsung spune ca utilizatorii sai se vor putea autentifica prin scanarea irisului, dar telefonul folosit pentru exemplificare nu are vreun senzor vizibil, nici macar vreo camera frontala, sau una 3D, pentru recunoastere faciala avansata. Practic, prezentarea Samsung pare sa fi fost facuta de niste amatori care prezinta functii pe telefoane inexistente, si dau de inteles ca atentia la detalii nu e tocmai ceva pe care compania coreeana pune vreodata pret.

Samsung copiat face id

Samsung a cam mintit si in ceea ce priveste recunoasterea faciala, pentru ca ea nu ofera recunoastere faciala 3D, la fel ca Face ID, a carui iconita a copiat-o, si nici n-o va face prea curand, sau cel mai probabil vreodata. Recunoasterea faciala din telefoanele Samsung e cea standard din Android, care e atat de proasta incat nici nu e permisa pentru folosire la plati mobile, deci de ce ar promova-o coreenii e foarte greu de inteles in acest moment.

Samsung a fost ironizata de toata lumea pentru decizia de a copia iconita Face ID a celor de la Apple, insa realitatea este ca ea s-a facut de ras mai mult cu prezentarea unui telefon inexistent si a unei realitati false.