Apple Pregateste un “Pro Mode” pentru Toate Mac-urile sale

apple pro mode mac

Apple pregateste o schimbare foarte importanta pentru toate Mac-urile sale, americanii dorind sa le ofere clientilor ceva ce nu credeau ca vor avea. Mai exact, in macOS Catalina 10.15.3 beta a fost descoperit un asa-zis “Pro Mode”, care ar urma sa creasca substantial performantele pe care le ofera calculatoarele.

Apple va oferi aceasta functie ca una care sa poata fi activata la nevoie de catre posesorii de Mac-uri, ea eliminand limitele de functionare. Din momentul in care aceasta devine activa, toate limitele pentru ventilatoare, consumul de energie, si chiar voltaje sau frecvente sunt crescute pentru ca performantele sa creasca.

Interesant este ca functia e gandita pentru a se dezactiva dupa o anumita perioada de timp, deci nu va putea fi folosita tot timpul de catre utilizatori. In timp ce aceasta functie e activa, Mac-urile vor deveni mai zgomotoase, autonomia bateriei va scadea, ele s-ar putea incalzi mai mult, dar totul va functiona mult, mult mai rapid.

Mac Pro Mode

Se pare ca Apple vrea sa ofere acest “Pro Mode” pentru toate modelele de Mac-uri pe care le are, adica atat in cazul laptop-urilor, cat si in cazul Mac Pro. O functie de acest gen trebuia sa ajunga de foarte multa vreme in produsele celor de la Apple, si desi ea vine destul de tarziu acum, e totusi o veste foarte buna implementarea sa.