Huawei: AVERTIZARE ULUITOARE a SUA, e NEBUNIE sa Faci Asa Ceva

Huawei este in centrul unei avertizari foarte importante facute de catre SUA, oficialii sai anuntand ca este o nebunie ca orice tara sa faca acest lucru.

Huawei nebunie

Huawei este din nou in centrul atentiei, dar si a unei avertizari venite de la SUA, aceasta facand afirmatii uluitoare cu privire la compania chinezeasca si produsele pe care aceasta le vinde. Adjunctul Consilierului Presedintelui SUA pentru probleme de securitate nationala, Matt Pottinger, se afla in Marea Britanie pentru a convinge autoritatile sa interzica folosirea echipamentelor Huawei in retelele 5G, si o face intr-un mod convingator.

Huawei este de ceva vreme in atentia avertizarilor SUA pentru aliatii sai, iar acum Pottinger spune ca e pura nebunie ca Marea Britanie sa le permita chinezilor sa furnizeze echipamente pentru retelele 5G. Delegatia oficiala din care face parte Pottinger le-a furnizat britanicilor informatii care sa confirme faptul ca folosirea echipamentelor Huawei in retelele 5G aduce riscuri foarte mari pentru siguranta nationala a tarii, dar si a altor state.

Huawei: AVERTIZARE ULUITOARE a SUA, e NEBUNIE sa Faci Asa Ceva

Huawei a fost pana acum acuzata de catre SUA fara ca dovezi clare ale riscurilor sa fie prezentate de catre americani, insa iata ca intr-un final aliatii sai primesc si motive sa interzica echipamentele chinezilor. Vizita vine la doar o zi dupa ce seful MI5, serviciul intern de informatii al Marii Britanii, a afirmat ca permiterea Huawei sa vanda echipamente pentru retelele 5G nu ar fi un risc pentru siguranta nationala a tarii sale, afirmatia generant multe controverse.

“SUA au avertizat guvernul britanic că „ar fi o nebunie” să folosească tehnologia Huawei în rețeaua 5G din Marea Britanie. O delegație americană condusă de consilierul adjunct al securității naționale, Matt Pottinger, s-a întâlnit luni cu miniștrii la Londra. Delegația americană a prezentat Regatului Unit noi dovezi care pretind că prezintă riscuri de securitate prezentate de utilizarea firmei chineze.”

Huawei este acum vizata de, aparent, primele dovezi care sa arate ca situatia nu e chiar asa precum o prezinta compania, si ca Marea Britanie, sau alte tari, au motive seroase sa se teama de pericolul care ar fi produs de chinezi. In momentul de fata Marea Britanie nu e hotarata daca Huawei ar trebui sa aiba permisiunea de a vinde echipamente 5G pentru retelele din tara, dar probabil ca aceste dovezi vor convinge autoritatile sa faca ce vrea SUA.

Huawei va incerca mai mult ca sigur sa combata orice fel de informatii vor fi promovate de catre SUA ca dovedind pericolul adus de catre echipamentele sale 5G, dar ramane de vazut ce se va intampla.