Tesla UIMESTE, INVESTITIE Majora intr-o Echipa de Fotbal din Romania

Tesla, grupul ce produce automobile electrice, va investi milioane de dolari intr-o mare echipa de fotbal din Romania, iata detaliile sponsorizarii.

Tesla cfr cluj

Tesla, da compania care produce binecunoscutele masini electrice si il are presedinte pe Elon Musk, urmeaza sa investeasca intr-una dintre cele mai mari si mai cunoscute echipe de fotbal din Romania, CFR Cluj. Tesla urmeaza sa investeasca minim 16 milioane de euro in CFR Cluj in urmatorii doi ani de zile, mai exact 7 milioane de euro in primul an si 9 milioane de euro in al doilea, contractul urmand a fi extins la 3 ani daca echipa intra in competitiile europene.

Tesla va face investitia printr-una dintre companiile care apartin de grup, aceasta fiind specializata pe productia de drone si elicoptere, insa chiar si asa, vorbim despre o investitite fara precedent pentru fotbalul din Romania. CFR Cluj ar urma sa fie prima echipa din Romania care primeste o investitie atat de mare de la o corporatie internationala, iar prestigiul Tesla aduce si atentia foarte mare de care se bucura aceasta sponsorizare extrem de importanta.

Tesla UIMESTE, INVESTITIE Majora intr-o Echipa de Fotbal din Romania

Tesla investeste in foarte multe proiecte anual, insa suma de 16 milioane de euro este una foarte mare pentru fotbalul din Romania, iar chiar si impartita pe 2 ani de zile, insumeaza aproape tot bugetul anual al CFR Cluj. Avand in vedere ca in 2019 CFR Cluj nu a intrat in grupele Champions League, o sponsorizare de acest gen ii poate oferi curajul sa cumpere jucatori noi pentru sezonul 2020 – 2021 si sa obtina victoriile necesare pentru a intra in competitie.

Tesla ar fi vrut sa investeasca intr-o echipa mult mai mare din Vestul Europei, dar se pare ca CFR Cluj a fost o optiune mult mai ieftina, si s-ar putea ca alegerea sa fie in final una mult mai buna. CFR Cluj este o echipa care a avut rezultate foarte bune cu investitii foarte mici, deci Tesla ar putea avea multe de castigat pe partea de promovare a imaginii in Europa multumita prezentei echipei clujene in competitiile europene in anii urmatori.

Tesla deocamdata nu a anuntat nimic oficial cu privire la acest parteneriat si nici cei de la CFR Cluj, actele urmand a fi semnate in perioada urmatoare, deci atunci vom afla si care este compania ce va fi promovata.