Guvernul Romaniei va avea o MARE PROBLEMA cu Buletinele cu Cip

Guvernul Romaniei ca avea o foarte mare problema cu emiterea viitoarelor buletine cu cip din 2021, iata cu ce situatie se va confrunta in acel moment.

guvernul romaniei buletin cip

Guvernul Romaniei este obligat de Uniunea Europeana sa-i aduca si pe romani in lumea civilizata, acolo unde cartile de identitate nu au dimensiunea unui telefon mobil mare, si datele de identificare sunt stocate inclusiv digital. Problema cea mai mare pe care Guvernul Romaniei o va avea totusi in tot acest proces este cu amprentarea, pentru ca foarte multa lume nu va dori sa aiba amprentele inregistrate de catre politie pentru emiterea buletinului cu cip.

Guvernul Romaniei trebuie sa faca lucrurile intr-un asemenea mod pentru ca e obligat de Uniunrea Europeana, iar pentru cei care nu vor amprentare va exista optiunea buletinului fara chip, dar acela nu permite iesirea din tara. Daca in cazul primelor pasapoarte biometrice au existat scandaluri privind implementarea lor, sunt foarte curios cum vor arata lucrurile peste un an si jumatate cand Guvernul Romaniei nu va mai emite buletine fara cip, care sa poata fi folosite si in afara tarii.

Guvernul Romaniei va avea o MARE PROBLEMA cu Buletinele cu Cip

Guvernul Romaniei va aduna o mare baza de date cu amprentele cetatenilor in urmatorii ani multumita eliberarii de noi carti de identitate, iar numarul celor care vor refuza sa permita amprentarea va fi mare. Foarte multa lume va privi cu frica acest proces, e e perfect normal deoarece in mod normal el este facut doar pentru infractori, cel putin in Romania, exceptie facand eliberarea unor vize, cum ar fi cea pentru SUA, unde amprentarea e/era obligatorie.

Guvernul Romaniei ar trebui sa faca o campanie serioasa de informare a populatiei pentru a explica foarte clar ce vor contine noile carti de identitate cu cip, si ce va presupune inclusiv procesul de amprentare a oamenilor. In lipsa unei asemenea informari, cred ca vom asista la un circ in toata regula, in special din partea celor din diverse minoritati, care oricum nu-si prea fac buletine, iar cand le fac nu vor sa fie gasiti prea usor de politie.

Guvernul Romaniei, sau mai bine zis Politia Romana, va avea o munca grea cu noul proces de schimbare a cartilor de identitate, si va fi interesant de vazut cums e va desfasura situatia atunci.