Buletinele cu CIP si Reactia Bisericii Romane la Introducerea Lor

Buletinele cu cip sunt impuse in Romania de catre Uniunea Europeana, iar reactia surpriza de la Biserica Romana a venit pentru toti credinciosii din tara.

Buletinele CIP biserica romana

Buletinele cu cip vor fi obligatorii incepand cu anul 2021 pentru toti cetatenii Romaniei care vor sa calatoreasca si in strainatate, buletine fara cip putand fi facute, dar parasirea tarii va fi imposibila doar in baza lor. Pentru ca in urma cu doar cativa ani au existat numeroase controverse in ceea ce priveste introducerea pasapoartelor cu cip, acum Biserica Romana a fost intrebata ce parere are in legatura cu aceste noi tipuri de documente de identificare.

Biserica Romana a raspuns ca nu exista nicio problema de natura spirituala in ceea ce priveste buletinele cu cip, si ca nu ar exista vreun preot, cel putin din ceea ce se cunoaste acum, care sa fie impotriva lor. Biserica Romana imbratiseaza tehnologia, sau cel putin asta reiese din raspunsul foarte bun pe care l-a dat reprezentantul sau, el venind sa linisteasca oamenii care acum cativa ani spuneau ca pasapoartele cu cip afecteaza si spiritul.

Buletinele cu CIP si Reactia Bisericii Romane la Introducerea Lor

Buletinele cu cip, dupa cum va spuneam si ieri, sunt impuse de catre Uniunea Europeana pentru toate tarile din spatiul comunitar, deci fie ca ne plac, sau nu, ele trebuie facute pentru toti cetatenii Romaniei. Aceste buletine cu cip vor avea dimensiunea unui card bancar, sau a unui permis de conducere, pretul lor urmand a fi de 15 euro, iar orice cetatean il va putea avea emis la cerere, oricand vrea, sau daca actualul act de identitate a ajuns la data de expirare.

“Nu se pune nicio problema. Problema cipurilor nu e o problema cu relevanţă spirituală, religioasă, deci din aceasta perspectivă nu exista o poziţie negativă a Bisericii. A bisericilor.. Adica nu am cunoştinţă ca vreo biserică din cele prezente să aibă vreo poziţie critică.”

Buletinele cu cip vor trebui facute pentru copii incepand cu varsta de 12 ani, nu de la 14 ani cum prevede legislatia in momentul de fata, deci trebuie sa fiti atenti si sa aveti in vedere acest aspect, deoarece exista amenzi. In aceste noi buletine cu cip vor fi stocate si informatii de identificare, inclusiv o imagine digitala a fetei, dar si doua amprente, deci toti cei care-l fac vor trebui sa fie amprentati de catre politie pe loc in momentul inregistrarii emiterii sale.

Buletinele cu cip trebuie sa fie gata de emitere pana la 3 august 2021, cand expira data maxima pana la care autoritatile se pot pregati in vederea emiterii noului tip de act de identitate pentru cetatenii din Romania.