Orange: Iata cat de GRAVE au fost PROBLEMELE cu Reteaua CAZUTA

Orange a avut reteaua cazuta in Romania zilele trecute, iar acum aflam si cat de grave au fost acele probleme, plus ce a stat la baza existentei lor.

orange grave probleme retea

Orange a avut saptamana aceasta cel mai serios incident de functionare a retelei sale de telefonie mobila in Romania, grupul de telecomunicatii avand un numar foarte mare de clienti afectati in multe judete din tara. Legal, cei de la Orange sunt obligati sa anunte ANCOM daca vreo defectiune a retelei de telefonie mobila afecteaza minim 5000 de persoane pentru mai mult de 60 de minute, si asta s-a intamplat, autoritatile primind detalii de la operator.

Orange ar fi sustinut ca reteaua sa a fost indisponibila pentru doar 98 de minute in Romania, desi clientii s-au plans in decursul a peste 2 ore de probleme cu folosirea retelei de telefonie mobila in diverse zone din tara. Serviciile de SMS si internet mobil au fost afectate, iar acum nu se stie numarul oficial de clienti Orange care au fost afectati, dar e posibil sa fie vorba despre sute de mii din moment ce plangerile au venit din zone complet separate din tara.

Orange: Iata cat de GRAVE au fost PROBLEMELE cu Reteaua CAZUTA

Orange le-ar fi spus autoritatilor de la ANCOM ca problemele au avut la baza defectiuni ale unor echipamente din reteaua centrala, si era oricum destul de logic acest lucru din moment ce zone variate din tara au fost afectate. Daca problema ar fi fost una locala, atunci nu s-ar fi plans utilizatori din Constanta si pana in Arad ca nu pot folosi reteaua Orange pentru a trimite SMS-uri sau a naviga pe internet, dar public operatorul nu a dezvaluit vreo informatie.

Orange nu a mai avut de foarte mult timp un incident atat de serios cu reteaua sa de telefonie mobila, ea trecand in 2018 prin dificultati similare, iar atunci a fost vorba tot despre clienti din zone variate din Romania. Nici atunci Orange nu a spus absolut nimic in legatura cu ceea ce s-a intamplat, si mai mult ca sigur nu va spune nimic nici acum, dar asta conteaza mai putin deoarece in final clientii sunt cei care raman cu gustul amar al problemelor.

Orange a oferit anul trecut, daca nu ma insel, si niste internet gratuit pentru clientii care au fost afectati de probleme, si va fi interesant de vazut ce anume va oferi de aceasta data pentru a-si recastiga clientii.