WhatsApp: Anunt INCREDIBIL, se va RENUNTA la RECLAME pe Telefoane

WhatsApp are parte de un anunt incredibil astazi, unul la care nimeni nu se astepta deoarece Facebook a decis sa renunte in sfarsit afisarea de reclame.

WhatsApp incredibil

WhatsApp are parte de un anunt incredibil astazi dupa ce s-a dezvaluit faptul ca Facebook renunta la ideea de a mai afisa reclame in cadrul aplicatiei de mesagerie, ceva ce chiar nimeni nu credea ca se va intampla. Dupa ce a rezistat in fata cererilor de a renunta la reclame cand co-fondatorii WhatsApp au parasit compania cu mai bine de un an in urma, Facebook parea de neoprit in ceea ce priveste implementarea de reclame in aplicatia sa de mesagerie.

WhatsApp urma sa aiba reclame afisate initial in sectiunea “Status” din cadrul aplicatiei, adica aceea in care sunt afisate si story-urile pe care utilizatorii le fac pentru ceilalti prieteni din platforma. Acest plan a fost abandonat complet de catre Facebook, iar echipa de ingineri care lucra la implementarea de reclame in cadrul WhatsApp a fost desfiintata, iar codul facut pentru acest proiect ar fi fost deasemenea sters in totalitate deja.

WhatsApp: Anunt INCREDIBIL, se va RENUNTA la RECLAME pe Telefoane

WhatsApp a avut la un moment dat prezentate de catre Facebook pentru diverse companii si modurile in care reclamele urmau sa fie afisate pentru utilizatori, deci planurile erau extrem de avansate. Pana la urma se pare ca Facebook a renuntat deocamdata la ideea de a afisa reclame in WhatsApp, dar nu a abandonat complet planul, insa probabil ca va aborda lucrurile complet diferit pentru a oferi si o experienta mai buna pentru utilizatorii sai.

WhatsApp a implementat o functionalitate care le permite companiilor sa intre in contact cu utilizatorii, afisandu-le chiar si unele mesaje promotionale, dar nu e nimic la fel de intruziv ca reclamele din sectiunea “Status”. Cum anume ar vrea compania Facebook sa mai implementeze reclame in cadrul aplicatiei WhatsApp nu este cunoscut deocamdata, dar e destul de clar faptul ca ea va fi monetizata la un moment dat, si e posibil ca atunci lucrurile sa fie mai rele.

WhatsApp nu va mai avea reclame, dar in schimb va avea un dark mode oferit de catre compania Facebook, insa acesta nu va veni chiar atat de curand, ci abia peste cateva luni de zile.