Romania: AVERTIZAREA Autoritatilor pentru TOTI Utilizatorii de Internet

romania avertizare sextortion

CERT-RO, institutia care se ocupa cu avertizarile informatice in Romania, a publicat astazi un nou mesaj care ii vizeaza pe toti romanii care folosesc internetul si au o adresa de email, o noua campanie de sextortion ajungand si la noi.

Practic, utilizatorii de internet primesc pe adresa de email un mail in care li se spune ca al lor calculator a fost compromis de catre un hacker, dar si ca ei ar fi fost inregistrati de catre el in timp ce se masturteaza, si ca acel clip va fi trimis tuturor prietenilor din agenda de contacte.

Hackerul le cere victimelor diverse sume de bani, echivalentul in Bitcoin, pentru a nu publica acel clip video pe internet, si sunt 100% sigur ca vor exista destule persoane care vor cadea in plasa acestui atac ce afecteaza acum si Romania.

Desigur ca in vasta majoritate a cazurilor aceste email-uri nu pot speria pe nimeni, mai ales oameni care folosesc internetul de pe calculatoare fara o camera web instalata, cum sunt laptop-urile, dar in alte cazuri unii se pot speria.

sextortion email scam

“Tentativele de păcăleală prin #scam-uri de tip #sextortion își fac din nou apariția în e-mail-urile utilizatorilor din România! Atacatorii ne testează constant vigilența încercând să extragă de la noi date personale, financiare, credențiale de acces sau chiar ne cer direct sume de bani.”

Problema cea mai mare este ca in unele cazuri calculatoarele pot fi compromise si oamenii pot fi inregistrati in timp ce stau la calculator, indiferent ce fac, deci trebuie sa aveti si voi foarte mare grija.