Huawei: Planul SECRET pentru Marea PROBLEMA a Telefoanelor Android

Huawei a dezvaluit planul secret pe care l-a gandit pentru a rezolva marea problema a telefoanelor sale care au Android, iata cum a vrea sa faca totul.

Huawei plan

Huawei si-a dezvaluit saptamana aceasta planul secret pentru viitorul telefoanelor sale care au o problema foarte seriosa cu Android, una care nu poate fi rezolvata chiar atat de usor, dar chinezii totusi nu se lasa. Huawei stie ca in 2020 nu va putea include in telefoanele sale aplicatii si servicii de la Google, astfel ca investeste in dezvoltatorii care pot crea alternative la acestea, alternative locale, nu globale, cum sunt cele oferite de catre americani.

Huawei a tinut saptamana aceasta o conferinta in Londra in care a chemat multi dzvoltatori de aplicatii din Marea Britanie si Irlanda, oferindu-le acestora 26 de milioane de dolari pentru a face aplicatii. Huawei nu mai poate oferi Google Play Store in telefoanele sale, magazinul de aplicatii al Google avand peste 2 milioane de titluri, iar Huawei incearca sa suplineasca lipsa lor prin convingerea dezvoltatorilor sa-si distribuie titlurile prin magazinul sau de aplicatii.

Huawei: Planul SECRET pentru Marea PROBLEMA a Telefoanelor Android

Huawei le-a promis dezvoltatorilor ca va percepe un comision de doar 15% din banii generati de vanzarea aplicatiilor, sau in-app purchase-uri, iar asta in timp ce Apple si Google cer dublu, in ciuda tuturor controverselor. Huawei spera ca dezvoltatorii sa ofere aplicatiile lor si in magazinul sau pentru ca niciunul dintre telefoanele lansate dupa aplicarea sanctiunilor de catre SUA nu poate avea aplicatiile si serviciile Google, deci lumea din afara Chine nu vrea sa le cumpere.

Huawei a ajuns in situatia in care este dispusa sa incerce orice, iar suma alocata pentru dezvoltatorii din Marea Britanie si Irlanda deste mult mai mica in comparatie cu cele peste 100 de milioane de dolari oferite in India. Huawei are unele aplicatii populare deja in magazinul sau, dar numarul este extrem de redus, iar vasta majoritate a celor din Google Play Store sunt absente, iar in lipsa lor oamenii nu prea au motive sa cumpere telefoanele chinezilor inca.

Huawei se lupta din greu cu Donald Trump si sanctiunile sale, iar compania e perfect constienta ca relatia sa cu Google nu va reveni la normal atat timp cat el e presedinte al SUA, asa ca incearca orice solutii poate.