Guvernul Romaniei: PROMISIUNEA privind Noile Buletine cu CIP

Guvernul Romaniei face o promisiune extrem de importanta pentru cetateni in legatura cu buletinele cu cip, iata ce plan are pentru toata Romania.

Guvernul Romaniei buletine

Guvernul Romaniei le face o promisiune ferma romanilor care vor alege sa isi faca noile buletine cu cip incepand cu luna august a anului 2021, si vorbim despre ceva ce asteptam de foarte multa vreme, dar ceva ce ajunge cu greu. Uniunea Europeana obliga Guvernul Romaniei, la fel ca toate guvernele din componenta sa, sa inceapa sa emita asemenea buletine cu cip, 17 tari facand-o deja, deci era momentul ca si Romania sa inceapa acest proces.

Guvernul Romaniei vine totusi cu o promisiune foarte importanta, prin vocea ministrului Marcel Vela, de la Ministerul Afacerilor Interne, el spunand ca noile buletine cu cip ne vor scuti de statul la coada la ghiseele institutiilor statului. Aici vorbim despre o promisiune pe care Guvernul Romaniei o va putea respecta cu greu, si asta pentru ca desi buletinele cu cip vor face parte din proiectele de digitalizare a institutiilor statului, schimbarea este dificila.

Guvernul Romaniei: PROMISIUNEA privind Noile Buletine cu CIP

Guvernul Romaniei a avut prin reprezentantii sai detaliate planurile de a permite folosirea noilor buletine cu cip ca si chei de autentificare in website-urile diverselor insttutii ale statului pentr a indeplini anumite activitati. Buletinele cu cip vor fi folosite impreuna cu cititoare de carduri, autentificarea in conturile de utilizator permitand plata impozitelor, emiterea anumitor documente, etc, totul intr-o schimbare idilica propusa de catre Guvernul Romaniei din 2021.

“Cărţile electronice de identitate vor simplifica relaţia cetăţenilor români cu autorităţile naţionale şi cu cele din alte state. Cetăţenii vor putea interacţiona de unde vor cu autorităţile administraţiei publice putând cere prestarea de servicii, vor fi eliminate celebrele cozi de la ghişeele din zona Ministerului Interne şi din alte zone ale administraţiei publice.”

Guvernul Romaniei face totusi niste promisiuni care sunt extraordinar de greu de indeplinit, iar asta pentru ca o digitalizare atat de rapida a institutiilor Romaniei pare extrem de greu de crezut. Daca in peste un deceniu nu s-a reusit asta, nu se va face nimic intr-un an de zile oricat de mult ar vrea Guvernul Romaniei sa credem asta, insa romanii trebuie convins cumva sa-si faca aceste buletine cu cip, chiar daca pentru a scapa de cozi nu vor fi de ajutor.

Guvernul Romaniei va incepe sa emita noile buletine cu cip de la inceputul lunii august, iar ele vor fi obligatorii pentru a iesi din Romania, in cazul celor care isi reinnoiesc, sau emit, buletinul dupa 3 august 2021, buletinele vechi putand fi folosite pentru calatorii pana in 2030.