Guvernul Romaniei: URIASA Promisiune care e GREU de Realizat

Guvernul Romaniei a facut o foarte importanta promisiune pentru cetatenii tarii, insa din pacate este vorba despre una care va fi foarte greu de realizat.

Guvernul Romaniei promisiune

Guvernul Romaniei a facut o promisiune extrem de importanta pentru toata Romania, insa vorbim despre ceva ce ne este promis in cam fiecare an, si care este extrem de greu de realizat pentru ca vorbim totusi de Romania. Guvernul Romaniei a promis ca in 2020 va face o digitalizare a administratiei publice pentru a usura viata cetatenilor care vor sa interactioneze mai usor cu institutiile din subordinea sa, insa procesul in sine e aproape imposibil de realizat rapid.

Guvernul Romaniei a avut prin Ministrul Finantelor anuntata o perioada de 6 luni de zile pentru digitalizarea unora dintre institutiile din subordinea sa, iar asta preluand modelul din Polonia, acolo unde s-a facut ceva similar. In cazul celorlalte institutii nu se stie cam cat ar putea dura procesul de digitalizare, dar ministrul Administratiei si Internelor, Marcel Vela, a promis ca dupa ce noile buletine cu cip vor fi emise in baza ordinului Guvernul Romaniei, acestea vor permite interactiunea cu institutiile statului si online.

Guvernul Romaniei: URIASA Promisiune care e GREU de Realizat

Guvernul Romaniei vrea sa mute cetatenii tarii de la cozi reale in fata ghiseelor la cozi virtuale in website-urile institutiilor din toata tara, iar procesul acesta ar trebui sa fie finalizat in maxim un an si jumatate. Cam atat va dura pregatirea pentru emiterea noilor buletine cu cip in baza schimbarilor pe care Guvernul Romaniei este obligat sa le faca in urma unor reglementari europene care forteaza tara noastra sa intre in secolul 21 si in ceea ce priveste cartile de identitate.

Guvernul Romaniei va trebui sa duca in era digitala un sistem atat de invechit incat procesul in sine va costa extrem de mult, si va necesita foarte multe ore de munca, dar poate ca de aceasta data totul va fi un succes. Promisiunile din trecut ale Guvernul Romaniei privind digitalizarea institutiilor n-a adus prea multe, plata taxelor si impozitelor nefiind nici acum prea simpla pentru toata lumea, insa poate ca 2020 si 2021 vor fi diferite, daca nu se va schimba guvernul intre timp.

Guvernul Romaniei anunta ca vrea, face unele schimbari prin care sa arate ca munceste, a se vedea crearea ADR, dar ramane de vazut cu ce se va putea lauda peste jumatate de an dupa cel putin o motiune de cenzura, eventuale alegeri anticipate si alegerile locale.