Vodafone SURPRINDE cu o Decizie pe care NIMENI NU o Astepta

Vodafone surprinde intreaga lume cu o decizie pe care nimeni nu se astepta sa o vada luata de catre grup, iata cat de importante sunt actiunile sale.

Vodafone libra

Vodafone a luat in cursul zilei de astazi o decizie care a luat prin surprindere foarte multa lume, iar asta pentru ca nimeni nu s-ar fi asteptat sa vada asa ceva de la grupul de telecomunicatii, dar iata ca totusi s-a intamplat. Cei de la Vodafone au decis sa iasa din Asociatia Libra, cea care a fost creata de catre Facebook dupa lansarea criptomonedei Libra, insa se pare ca interesul initial al unor companii se dovedeste a nu fi chiar atat de puternic pe termen lung.

Vodafone a parasit asociatia la cateva luni dupa ce a intrat, iar decizia grupului a fost motivata prin dorinta de dezvoltare a unui sistem de plati propriu, ea avand in Africa unul numit M-Pesa. Vodafone este doar una dintre marile companii care a parasit asociatia in ultimele luni, cei de la Facebook pierzand foarte multi parteneri care au inceput sa isi dea seama ca e mai bine sa isi concentreze atentia in cu totul alte locuri decat pe aceasta criptomoneda.

Vodafone SURPRINDE cu o Decizie pe care NIMENI NU o Astepta

Vodafone a parasit asociatia in timp ce alte 1500 de companii isi asteapta randul sa fie acceptate, dar cu un grup atat de important iesit din ea, e clar ca increderea celorlalti in initiativa nu ramane la fel de mare. Vodafone a dezvoltat M-Pesa pentru a le permite clientilor sa faca transferuri de bani, si sa obtina finantari pentru anumite proiecte, deci e un fel de banca, desi nu in deplinatatea insemnatatii cuvantului, insa grupul vrea totusi sa dezvolte proiectul.

“Vodafone și Libra au confirmat, marți, că compania nu mai face parte din consorțiu. Vodafone va dedica resurse destinate anterior Balantei serviciului de plată digitală bine stabilit și de succes M-Pesa, pe care compania intenționează să-l extindă dincolo de cele șase națiuni africane deservite în prezent.”

Vodafone ar putea avea deasemenea intentia de a lansa o criptomoneda proprie in viitorul nu foarte indepartat, insa cat succes ar putea avea impotriva celor existente este greu de masurat acum. Cert este ca plecarea Vodafone din proiectul Libra este o lovitura puternica pentru cei de la Facebook, care acum trebuie sa se concentreze mai mult pe mentinerea membrilor care inca n-au decis sa fuga de platforma pe care a creat-o.

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din lume, cu prezenta in zeci de tari si sute de milioane de clienti, in Romania avand o subsidiara care recent a cumparat compania UPC.