Android R: Decizia RADICALA a Google ce Afecteaza Telefoanele

Android R are parte de o decizie radicala luata de catre compania Google, iar ea va avea impact asupra tuturor telefoanelor folosite acum in lumea intreaga.

Android R google

Android R, viitoarea versiune majora a sistemului de operare, are pregatita de catre compania Google o decizie radicala care va afecta toate telefoanele mobile pe care el va fi instalat de catre utilizatorii din intreaga lume. Android R, sau Android 11, urmeaza sa aiba implementata o noua restrictie extrem de importanta care va limita posibilitatea dezvoltatorilor de a oferi anumite functii pentru aplicatiile pe care le lanseaza in Google Play Store pentru utilizatori.

Android R urmeaza sa blocheze complet accesul la anumite API-uri care exista in sistemul de operare si care erau folosite de catre dezvoltatori pentru a oferi anumite functii pentru aplicatiile lansate pentru telefoane. Aceste API-uri sunt cunoscute ca “API-uri ascunse”, iar asta pentru ca ele nu sunt mentionate in documentatia pentru SDK-ul Android, Google blocand o data accesul la ele, dar dezvoltatorii au gasit cai de a le eluda, deci in Android R va fi blocat iar.

Android R: Decizia RADICALA a Google ce Afecteaza Telefoanele

Android R va bloca API-uri pentru a impiedica oferirea anumitor functii in aplicatiile pentru telefoane, iar un exemplu e blocarea inregistrarii apelurilor telefonice, care in Android 10 nu mai este posibila. Alte functii care in mod normal n-ar trebui sa existe in aplicatiile pentru telefoane, dar sunt oferite prin API-uri nedocumentate, ar putea sa dispara din aplicatii incepand cu Android R, insa foarte clar nu se stie ce anume va fi eliminat, si ce va ramane.

Android R va face o blocare totala pentru anumite tipuri de API-uri folosite in aplicatiile lansate de catre dezvoltatori, insa nimeni nu stie deocamdata cam cat de mare ar putea fi numarul de aplicatii afectate de schimbare. Aceasta schimbare este una foarte importanta, insa cei de la Google nu vor petrece prea mult timp discutand despre ea, dar utilizatorii care vor instala Android R in propriile telefoane ii vor resimti cu siguranta efectele in anul 2020.

Android R urmeaza sa fie prezentat in mod oficial prin luna mai de catre compania Google, insa lansarea sistemului de operare in versiune oficiala ar urma sa aiba loc abia prin august, deci mai avem mult de astetat.