Politia Romana: Decizie de ULTIMA ORA a Guvernului, AVERTIZARE pentru Romani

Politia Romana are anuntata o decizie de ultima ora luata de la Guvern de catre ministrul Marcel Vela, iata ce va face acesta pentru politisti in anul 2020.

Politia Romana camere

Politia Romana va beneficia foarte mult de pe urma unei decizii de ultima ora luata de catre Guvernul Romaniei in favoarea lor, iar totul vine ca un avertisment pentru romanii care nu prea respecta autoritatea. Marcel Vela, actualul ministru care conduce Ministerul Afacerilor Interne, a anuntat ca toti agentii care fac parte din Brigada Rutiera de la Politia Romana vor avea camere pentru a inregistra fiecare interactiune pe care o au cu soferii.

Politia Romana are unii dintre agenti dotati cu camere video de ceva vreme, insa ministrul vrea sa cumpere si mai multe pentru a-i dota cum trebuie pe cei de la Brigara Rutiera astfel incat ei sa nu mai fie abuzati de catre soferi. In discutie este adus un caz recent cu un politist care a fost amenintat de catre un politician, intamplarea fiind mediatizata intens, iar acum Politia Romana va avea si tot ceea ce trebuie pentru ca situatiile de acest gen sa fie documentate.

Politia Romana: Decizie de ULTIMA ORA a Guvernului, AVERTIZARE pentru Romani

Politia Romana va putea deci sa probeze in instanta orice fel de cazuri in care cetatenii ameninta sau injura agentii de politie, insa la fel vor putea fi probate si cazurile de tentativa de mita, sau abuzurile facute de catre politisti. Politia Romana va trebui sa faca o investitie serioasa pentru ca aceste camere video sa fie cumparate, si desigur ca vor fi multi care vor spune ca investitiile ar trebui sa mearga mai intai catre pistoale mai bune si masini mai sigure.

”Vom cumpara camere video pentru fiecare politist de la rutiera care vor eradica fenomenul coruptiei la Politia Rutiera, vor responsabiliza politistul in dialog cu soferul si, in aceasi timp, soferul in dialog cu politistul, fiind proba camerei. Nu o să mai gasiti deputati care injura politistul si nici politisti rutieri care abuzeaza de functia lor.”

Politia Romana are nevoie de foarte multe lipsuri, iar desi camerele video nu erau tocmai una dintre nevoile urgente, iata ca ministrul Marcel Vela considera ca ele trebuie sa intre in dotarea politistilor de la brigazile rutiere. Politia Romana va putea folosi inregistrarile de pe aceste camere ca probe in instanta deoarece ele vor fi omologate pentru inregistrarea audio/video, deci ne putem astepta la si mai multe inregistrari pe la televizor cu ceea ce fac soferii.

Politia Romana nu are deocamdata anuntat vreun plan pentru a incepe achizitia acestor camere si dotarea politistilor cu ele, deci ramane de vazut cam cand va putea fi pus totul in aplicare in 2020.