Apple ATACA Uniunea Europeana din Cauza unei Schimbari MAJORE pentru iPhone

apple ataca uniunea europeana

Apple a decis sa atace iar Uniunea Europeana pentru o schimbare propusa pentru a fi transformata in lege spre beneficiul cetatenilor din intregul bloc comunitar, iar asta pentru ca ei i-ar fi afectat profitul anual.

Uniunea Europeana vrea sa transforme in lege niste recomandari pe care le-a facut cu doar cativa ani in urma, dar care n-au fost respectate de catre Apple, ci doar de catre alti producatori importanti de telefoane mobile.

Uniunea Europeana vrea ca toate telefoanele vandute in Europa sa aiba un port de incarcare/transfer de date standardizat, iar asta ar obliga Apple sa implementeze unul dintre standardele pe care le alege Comisia Europeana.

Apple ar trebui sa renunte la portul Lightning pentru a implementa USB-C, sau orice altceva va alege Uniunea Europeana, dar compania spune ca asta ar limita foarte mult inovatile, desi niciun client nu poate numi una adusa de Lightning.

Apple spune ca modificarea ar aduce probleme pentru clientii care ar trebui sa isi inlocuiasca accesoriile pentru telefoane mobile ceea ce desigur ca ar genera si foarte multe deseuri electronice, care aduc si alte cheltuieli pentru Uniunea Europeana.

“Apple a răspuns la ultimele eforturi ale UE de a pune în aplicare un conector unic standardizat pentru smartphone-uri precum iPhone, spunând că „reglementarea care impune conformitatea între tipul de conector…. înăbușă inovația ”. Apple a spus că normele propuse de UE ar impune-o să renunțe la portul Lightning și să incomodeze consumatorii, precum și să producă cantități vaste de deșeuri electronice de la persoanele care trebuie să șterge toate accesoriile Lightning existente, cum ar fi stațiile de andocare și adaptoarele auto.”

Apple spune ca masura propusa de Uniunea Europeana ar pesupune nu doar modificarea standardului porturilor, ci si forma fizica a acestora, dar americanii au facut deja o schimbare similara pentru tabletele iPad Pro, iar de ce nu o fac in iPhone nimeni nu stie.

Apple se incapataneaza sa fie impotriva modificarilor propuse de UE, care ar simplifica viata oamenilor deoarece ar aduce posibilitatea de a incarca orice telefon cu acelasi tip de incarcator, dar a facut deja aceeasi modificare in iPad Pro, si sigur o va face in iPhone peste 1/2 ani.