Coronavirus: Masura FARA PRECEDENT Anuntata pentru Romania

Coronavirus aduce o masura fara precedent pentru Romania, iata ce anunt a facut Guvernul cu privire la virusul care ameninta intreaga planeta acum.

Coronavirus este un real pericol in momentul de fata, la fel ca gripa, iar in fata imposibilitatii de a opri raspandirea sa la nivel global, autoritatile din Romania anunta o masura fara precedent pentru tara noastra. In primul rand, Guvernul Romaniei a luat decizia de a crea un grup interministerial care va monitoriza situatia Coronavirus la nivel global, dar si in tara noastra, iar tot acesta ar putea lua o decizie la care nimeni nu se gandea acum doua saptamani.

Coronavirus ar putea obliga autoritatile din Romania sa instaleze scannere termale in aeroporturile internationale din tara, probabil incepand cu cel din Bucuresti, ele avand rolul de a descoperi eventualele persoane infectate. In clipul video de mai sus puteti vedea cum functioneaza un asemenea scanner termal, scopul sau fiind de a detecta persoanele cu febra care coboara din avioane, pentru acestea existand suspiciunea ca ar putea fi infectate cu Coronavirus.

Coronavirus: Masura FARA PRECEDENT Anuntata pentru Romania

Coronavirus ar putea fi depistat intre timp cu ajutorul unor teste rapide care au fost deja comandate de catre autoritatile din Romania, iar asta pentru ca montarea acelor scannere termale nu va fi atat de rapida. Autoritatile vor avea nevoie de o perioada destul de mare de timp pentru a dota aeroporturile internationale din Romania cu scannere termale care sa depisteze posibile persoane infectate cu Coronavirus, iar pregatirea personalului va dura deasemenea destul.

“Astăzi, la Geneva, este o sedință de urgență convocată de OMS. E probabil să declare urgență la nivel global, noi am făcut în afară de grupul de lucru nominalizarea unităților sanitare care să primeasca pacienții, este vorba despre spitalele de boli infecțioase Matei Balș, din București, și cele de boli infecțioase din Iași, Cluj, Timișoara. S-a stabilit achiziția de reactivi și pilotarea diagnosticului de laborator. În ceea ce privește măsurile de la aeroport, sunt similare cu cele din timpul epidemiei de gripă, informații pentru călători, posibilitatea de achiziție de termo-scanere pentru depistarea persoanelor cu febră, care să asigure permanența serviciilor medicale.”

Coronavirus a adus deja masuri de acest gen pe unele aeroporturi din Europa, in unele existand chiar si controale medicale la coborarea din avioane, dar virusul va fi greu de oprit chiar si cu asemenea masuri. Totusi, instalarea de scannere termale in Romania este o masura fara precedent pentru tara noastra, iar daca va fi pusa in aplicare atunci sansele ca detectarea din timp a eventualelor persoane infectate cu Coronavirus cresc substantial.

Coronavirus nu este singurul virus care ameninta Romania, iar asta pentru ca suntem in plin sezon de gripa, si exista deja foarte multe cazuri confirmate in toata tara, acest virus fiind deja aici si activ.