NASA: ALERTA pentru un RISC de IMPACT cu 200 de ASTEROIZI

NASA monitorizeaza un grup de meteoriti printre care se ascund 200 de asteroizi in legatura cu care suntem alertati ca ar putea lovi Pamantul oricand.

nasa alerta asteroizi

NASA monitorizeaza in mod constant tot ceea ce se misca in jurul Pamantului, iar din pacate se pare ca ar exista un risc de impact cu 200 de asteroizi care fac parte dintr-un grup pe langa care planeta noastra trece de 2 ori pe an. Cunoscut in momentul de fata ca grupul Tauride de stele cazatoare, acest grup de meteori este asociat cometei Encke, iar printre rocile de acolo s-ar afla si 200 de asteroizi care ar putea lovi Pamantul in orice moment, din pacate.

NASA stie foarte bine ce se afla in grupul de roci, insa cercetatorii din afara agentiei spatiale sunt ingrijorati din cauza faptului ca nimeni nu face pregatiri pentru momentul in care 200 de asteroizi vor lovi Pamantul. In momentul de fata cercetatorii care se uita cu atentie la ceea ce NASA monitorizeaza, si cam atat, spun ca acesta ar fi cel mai mare pericol de impact cu un obiect din univers care exista pentru Pamantul pe care traim.

NASA: ALERTA pentru un RISC de IMPACT cu 200 de ASTEROIZI

NASA lucreaza impreuna cu ESA la un proiect menit sa protejeze Pamantul de un posibil impact cu un singur, sau poate chiar 2, asteroizi, dar 200 este un numar mult prea mare pentru a putea exista vreo sansa de aparare. Avand in vedere ca Pamantul trece de 2 ori pe an pe langa acest grup de roci, sansele ca oricare dintre cei 200 de asteroizi, sau poate chiar toti, sa loveasca Pamantul cresc cu fiecare apropiere pe care o face planeta de acea zona din spatiu.

“Asteroizii sunt monitorizați îndeaproape de oamenii de știință din întreaga lume, iar un cercetător a dezvăluit că experții sunt profund îngrijorați în perspectiva unei coliziuni cu un grup de peste 200 de roci spațiale, pe care le-a numit cel mai mare pericol de coliziune pentru omenire.”

NASA a descoperit ca acel grup care are o latime de 30 de milioane de kilometri este compus din doua parti, iar la un moment dat, nu foarte indepartat, poate exista riscuri ca un impact cu Pamantul sa existe. Daca mai multi asteroizi de mari dimensiuni din acel grup s-ar indrepta spre Pamant, n-am aveam cum sa ne aparam, iar pagubele ar putea fi uriase, dar NASA nu se pregateste, cel putin din ceea ce se stie public, pentru asta.

NASA a spus ca abia pde undeva prin a doua parte a acestui deceniu exista sanse ca un asteroid sa loveasca Pamantul, insa pregatirile care sunt facute acum pentru a-i devia traseul ar trebui sa ne protejeze, teoretic.