Netflix: Explicatii pentru Cea mai MARE SCHIMBARE din 2020

Netflix ofera explicatii pentru cea mai mare schimbare din 2020 facuta pentru platforma de streaming video la cerere, iata ce s-a modificat major.

Netflix vizualizari

Netflix a facut la inceput de an 2020 una dintre cele mai mari schimbari din istoria serviciului de streaming video la cerere, iar asta in conditiile in care pana acum a privit lucrurile complet diferit. Mai exact, cei de la Netflix au luat decizia de a schimba total modul in care raporteaza cifrele privind vizualizarile pentru filmele si serialele care sunt disponibile in platforma lor, iar in urma acestei modificari a declarat The Witcher serialul cu cel mai mare numar de vizualizari.

Netflix sustine ca noua metoda de a raporta cifrele privind vizualizarile generate de catre filmele si serialele sale este mai buna si reflecta in realitate care sunt intentiile abonatilor privind materialele. Daca pana acum Netflix inregistra o vizualizare valida pentru un film cand era vazut 70% din el, sau pentru un serial cand era vazut 70% dintr-un episod, acum dupa primele 2 minute vazute din orice fel de material, inregistreaza vizualizarea ca valida.

Netflix: Explicatii pentru Cea mai MARE SCHIMBARE din 2020

Netflix explica faptul ca daca o persoana se uita timp de 2 minute la un film, sau la un episod dintr-un serial, atunci se considera ca alegerea sa a fost una intentionata a utilizatorului. Netflix isi compara alegerea cu cea facuta de catre BBC pentru platforma lor de streaming video, sau chiar cu YouTube, desi in al doilea caz e vorba despre doua platforme complet diferite, insa scopul americanilor e sa prezinte cifre mai mari pentru creatii.

“Am lucrat la modul în care putem împărtăși cel mai bine evidenția conținutului care demonstrează popularitatea. Având în vedere că acum avem titluri cu lungimi foarte variate – de la episoade scurte (de exemplu, la aproximativ 15 minute) la filme lungi (de exemplu, The Highwaymen la 132 minute) ), considerăm că raportarea gospodăriilor care vizionează un titlu bazat pe 70% dintr-un singur episod dintr-o serie sau dintr-un film întreg, pe care l-am făcut, are mai puțin sens. Acum raportăm asupra gospodăriilor (conturilor) care au ales să urmărească un titlu dat (ales pentru a urmări și a urmărit cel puțin 2 minute – suficient de mult pentru a indica alegerea a fost intenționată – este definiția precisă). “

Netflix trateaza in mod egal atat filmele, cat si serialele, cu aceasta noua metoda de a raporta vizualizarile, ceea ce in final este o decizie foarte buna, pentru ca tipurile de continut sunt complet diferite. Pe de alta parte, cei de la Netflix vor sa arate ca titlurile lor sunt foarte populare, iar noua regula de 2 minute pentru vizualizare va “umfla” cu siguranta cifrele pentru toate filmele si serialele care vor fi lansate de catre companie in curand.

Netflix a facut schimbarea la inceput de 2020, deci pentru noile titluri ce vor fi lansate la nivel global din ianuarie vom avea cele mai relevante informatii privind interesul abonatilor platformei de video streaming.