Romania: Noua AVERTIZARE IMPORTANTA Venita de la Autoritati

Romania avertizare autoritati

Autoritatile din Romania au un mesaj extrem de important pentru cei care zilele acestea vor petrece mai mult timp pe internet, iar asta pentru ca exista, din pacate, foarte multe persoane rau intentionate.

CERT-RO, institutia care se ocupa de detectarea atacurilor cibernetice in Romania, si care de curanda intrat in subordinea Secretariatului General al Guvernului, lanseaza avertizarea de mai jos pentru toti cetatenii Romaniei.

In atentie ne este readus faptul ca atacurile de tip phishing ne pot lasa fara bani, sau chiar date personale importante, iar asta deoarece hackerii nu se sfiesc sa fure tot ceea ce pot de la oamenii care nu stiu cum sa se apere.

CERT-RO are un set foarte lung de masuri pe care le recomanda pentru cetatenii Romaniei, iar mai jos aveti cateva dintre ele, si ar fi bine sa le respectati pentru a fi siguri ca nu veti avea datele, sau banii, furate/ti.

phishing DHL romania

Romania a devenit o tinta tot mai atractiva pentru hackerii din intreaga lume, iar acest lucru nu ne va aduce decat mai multe batai de cap pe termen lung, ceea ce desigur ca trebuie sa ne faca mult mai vigilenti decat suntem acum.

“Atenție mare la sursa e-mail-urilor primite, la textul mesajelor și la atașamentele pe care doriți să le accesați! Evitați graba în activitatea din mediul online și faceți verificări suplimentare, acolo unde aveți suspiciuni și sub nicio formă, în astfel de cazuri nu deschideți atașamentul! alidați mereu cu expeditorul informația primită, în cazurile în care nu identificați clar despre ce este vorba. Totodată, acordați o atenție sporită corectitudinii textului primit, în special din partea unor companii sau instituții. Dacă acesta deține greșeli gramaticale evidente sau unele de transcriere, atunci este cel mai probabil o tentativă de păcăleală.”

⚠️ Campaniile recente prin care se încearcă răspândirea de #malware via e-mail capătă aproape zilnic o nouă formă. 😈…

Publicată de CERT-RO pe Marţi, 21 ianuarie 2020