ATENTIE! Politia Romana are de AZI Puteri SPORITE si AMENZI mai MARI

ATENTIE Politia Romana puteri amenzi

Politia Romana are de astazi puteri sporite si poate da amenzi mai mari dupa ce o serie de modificari legislative au inceput sa-si produca efectele, astfel ca e bine sa stiti ce se poate intampla de acum in Romania in contactul cu autoritatile.

Politia Romana poate in primul rand sa aplice amenzi de 500 – 1500 de LEI daca ne deranjam vecinii cu muzica, galagie, etc, iar in caz de recidiva amenda creste la 2000 – 3000 de LEI, sau munca in folosul comunitatii.

Politia Romana poate cere, in cazul unei legitimari, sa tinem mainile la vedere si sa nu folosim obiecte care pot fi folosite pentru a ataca agentii, ceva ce desigur exista in tarile civilizate de foarte multa vreme deja.

Politia Romana poate duce de acum orice persoane la sectie daca identitatea lor nu a putut fi stabilita, daca exista banuieli ca nu e cea reala, daca persoana e banuita ca poate comite o infractiune, acolo ea trebuind identificata in maxim 8 ore(fata de 24 ore anterior), in caz contrar trebuind eliberata.

”La sfârşitul lunii ianuarie a anului 2020 intră în vigoare modificările mai multor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice. Legea instituie reguli clare şi transparente referitoare la procedurile de legitimare, control corporal, al bagajelor sau al vehiculului, sunt prezentate condiţiile în care o persoană poate fi condusă la sediul poliţiei şi situaţiile în care poliţistul poate utiliza forţa, respectiv sunt introduse garanţii suplimentare pentru respectarea drepturilor cetăţeanului.”

Politia Romana trebuie sa informeze persoanele duse la sectie in legatura cu: motivul luarii masurii inainte de initierea ei, drepturile pe care le are, faptul ca poate fi asistata de un avocat/medic si de a isi contacta familia, si de a primi o copie a procesului verbal facut pentru luarea masirii.

Politia Romana are tot de astazi dreptul de a patrunde pe orice proprietate privata, in orice mod, chiar si fara consumtamantul proprietarului, pentru a salva viata sau integritatea corporala a unei persoane, daca exista indicii ca ea e in pericol.