ALERTA Windows 10 pentru SUTE de MILIOANE de Calculatoare

Windows 10 are o alerta emisa pentru sute de milioane de calculatoare din intreaga lume, iata ce problema extrem de serioasa afecteaza foarte multa lume.

Windows 10 internet explorer

Windows 10 are parte de o noua alerta care vizeaza sute de milioane de persoane din intreaga lume, iar asta pentru ca problema exista pentru toate calculataorele care au instalat sistemul de operare de catre utilizatori. Vorbim despre o vulnerabilitate care exista in Internet Explorer din Windows 10 in momentul de fata, ea permitandu-le hackerilor sa le dea calculatoarelor comenzi de la distanta fara ca victimele sa stie, iar o rezolvare nu exista inca.

Windows 10 are aceasta problema raportata din 17 ianuarie de catre cei de la Microsoft, insa compania a furnizat pana acum doar o solutie temporara pentru a proteja calculatoarele, insa ea se pare ca strica alte functii din sistem. Microsoft a oferit o solutie temporara pentru aceasta problema grava pe care Internet Explorer o are in Windows 10, deci nu exista deocamdata un patch care sa rezolve situatia in totalitate, si care sa nu strice alte functii.

ALERTA Windows 10 pentru SUTE de MILIOANE de Calculatoare

Windows 10 poate avea calculatoarele infectate atunci cand utilizatorii acceseaza un website care a fost special gandit pentru a avea cod malitios care exploateaza vulnerabilitate existenta in browser. Solutia Microsoft pentru a rezolva aceasta problema lasa utilizatorii Windows 10 cu alte batai de cap, ele incepand cu imposibilitatea de a mai folosi nele modele de imprimante conectate la calculatoare, ceea ce desigur ca a suparat deja foarte multe persoane.

“Windows Media Player, Microsoft imprimă în format PDF și imprimantele USB locale, toate sunt folosite de atenuarea vulnerabilităților critice ale browserului Windows 10. Acea vulnerabilitate, a varietății periculoase de execuție a codului de la distanță și, de asemenea, supusă unei avertizări a guvernului Statelor Unite, se află în motorul de script al browserului Internet Explorer. Problema este, totuși, că nu există nici o corecție de la Microsoft pentru a remedia CVE-2020-0674.”

Windows 10 are si alte probleme, Windows Media Player refuzand sa ruleze fisierele in format MP4, ceea ce impiedica vizualizarea unei varietati de clipuri video, in special cele facute cu telefoanele. Nici script-urile pentru configurarea automata a proxy-urilor nu vor mai functiona in Windows 10 dupa aplicarea solutiei celor de la Microsoft, deci vorbim despre destule probleme care vin cu ceva ce ar fi trebuit sa rezolve o problema mai serioasa.

Windows 10 va avea la un moment dat lansat un patch pentru aceasta vulnerabilitate foarte importanta, doar ca deocamdata nimeni nu stie foarte clar cam cand ar trebui sa se intample acest lucru.