NASA si ESA Anunta o Noua Misiune IMPORTANTA pentru Soare

NASA si ESA, Agentia Spatiala Europeana, au anuntat astazi o noua misiune foarte importanta pentru Soare, cele doua agentii dorind sa afle si mai multe informatii cu privire la steaua care ne incalzeste in momentul de fata.

NASA a facut impreuna cu ESA si clipul video de mai sus in care vorbesc despre misiunea curajoasa pe care vor sa o faca impreuna pentru a analiza indeaproape Soarele si pentru a-i afla mai multe dintre secretele actuale.

NASA a gandit cu ESA o nava spatiala care va avea numirea Solar Orbiter, iar ea va trebui sa analizeze cu atentie cei doi poli ai stelei, primele imagini din respectivele zone urmand a fi facute pentru prima oara.

NASA urmeaza sa lanseze nava spatiala din Florida in cursul lunii urmatoare, iar apoi impreuna cu ESA va monitoriza drumul sau catre Soare, insa desigur ca acesta va dura o perioada destul de lunga de timp, avand in vedere distanta pana acolo.

NASA va schimba traiectoria pe care nava o va urma in drumul sau spre Soare pentru a putea surprinde fiecare pol din diverse unghiuri, iar datele vor ajuta la imbunatatirea previziunilor privind furtunile cosmite care pot afecta sistemele GPS de pe Pamant.