Anunt de la Politia Romana, CE se va Intampla din 1 Februarie

Politia Romana ridesharing

Politia Romana profita de faptul ca doar inca doua zile si mai putin de jumatate ne despart de finalul acestei luni, ar de la 1 februarie vor avea loc o serie de schimbari care vor afecta multi romani din mai multe orase din tara.

Politia Romana ii atentioneaza pe cei care sunt soferi in platformele UBER, Bolt, Yango, Clever Taxi, sa nu efectueze curse incepand cu 1 februarie daca nu au toate certificarile necesare pentru a desfasura acest tip de transport.

Politia Romana are dreptul, conform modificarilor legislative care vor intra in vigoare din data de 1 februarie, sa le aplice o amenda de 1000 de LEI soferilor care efectueaza curse in aceste platforme de ridesharing, dar sa le si indisponibilizeze masina timp de 6 luni.

Politia Romana face aceasta avertizare directa pentru soferi, insa efectele sale sunt resimtite de cel putin cateva sute de mii de utilizatori ai platformelor UBER, Bolt, Yango, Clever Taxi, iar asta pentru ca e mai mult ca sigur ca nu toti soferii sunt pregatiti.

Politia Romana ii va speria cu siguranta pe unii dintre soferii care nu sunt inca pregatiti pentru a functiona in legalitate, iar asta ar putea afecta numarul de masini disponibile in platforme, deci implicit si preturile curselor obisnuite.

“Transportul alternativ a căpătat un interes din ce în ce mai crescut în ultimii ani în ţara noastră şi mai ales în Municipiul Bucureşti, având în vedere ca traficul rutier se intensifică progresiv. În mod firesc, activitatea de transport de persoane efectuată prin intermediul platformelor digitale este supusă reglementărilor legale.”