Bucuresti va avea Primele Autobuze Inteligente din Romania

Bucuresti Autobuze Inteligente

Bucuresti urmeaza sa fie primul oras din Romania care va avea autobuze inteligente, si aici nu ne referim doar la cele cu WiFi si pozitionare prin GPS, ci la unele care au si un sistem de virare inteligent, si prize USB pentru calatori.

Bucuresti va avea 130 de noi autobuze hibrid fabricate de catre Mercedes-Benz, ele urmand a li se alatura celor cumparate de la turci in 2019, care n-au fost primite cu chiar atat de mult entuziasm din cauza numeroaselor probleme.

Bucuresti va primi aceste autobuze in 2020, iar pentru sistemul hibrid ele vor avea si “intelligent eco steering”, adica un sistem care foloseste energie doar in anumite momente ale efectuarii virajelor, deci este redus si consumul final.

Bucuresti va avea in sfarsit autobuze care au prize USB pentru incarcarea telefoanelor mobile, da ati citit bine, nu e gluma, prize in care va veti putea baga telefonul mobil pentru a-l incarca, asta in primele zile in care ele vor functiona.

“Achiziţia noilor autobuze hibrid – Mercedes-Benz Citaro Hybrid – este un pas important în diminuarea poluării generate de traficul urban. Prototipul va reprezenta mărţişorul pentru Bucureşti, acesta fiind livrat pe data de 1 martie. Din luna mai, Primăria Municipiului Bucureşti va recepţiona câte 20 de bucăţi pe lună, până în luna noiembrie inclusiv, totalizând un număr de 130 de bucăţi.”

Bucuresti va primi cate 20 de autobuze pe luna in 2020 pana in noiembrie, incepand cu data de 1 martie, iar ele vin deasemenea cu un sistem inteligent de monitorizare a locatiei pentru a sti cat ai de asteptat prin statie.

Bucuresti va fi astfel primul oras din Romania in care autobuze hibrid inteligente vor rula pe sosele, si sistemul in sine e putin ciudat, iar daca ati calatorit cu autobuzele similare din Londra, poate stiti la ce ma refer.

“Interiorul autobuzelor este modern, practic, dotat cu scaune tapiţate şi climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători, cu funcţii speciale destinate persoanelor cu dizabilităţi, este dotat cu prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informaţiilor în timp real despre călătorie pasagerilor, precum şi furnizarea unor date importante despre starea de funcţionare a autobuzului către Societatea de Transport Bucureşti. O atenţie specială a fost acordată şi postului de conducere al şoferului, acesta beneficiind de dotări de ultimă generaţie care îi cresc siguranţa şi confortul, respectiv îi reduc sursele de stres sau oboseală.”

Bucuresti are combinata achizitia acestor autobuze cu introducerea vinietei OXIGEN, iar asta pentru a convinge tot mai multe persoane sa circule cu mijloacele de transport in comun, in care acum biletele pot fi platite si cu telefonul.