ANPC: Anunt IMPORTANT despre Coronavirus si Produsele din China

anpc produse coronavirus

ANPC a publicat astazi o serie de informatii foarte importante cu privire la Coronavirus si produsele care sunt aduse din China, iar asta in conditiile in care zilele trecute o avertizare de-a lor a generat multe ingrijorari.

ANPC a blocat zilele trecute transporturile de produse din China in portul Constanta pentru a se verifica daca ele contin virusul Coronavirus si ar putea infecta atat personalul de la vama, cat si oamenii care primesc coletele.

ANPC a publicat astazi informatii noi menite sa-i linisteasca pe oameni, spunand ca in afara corpului uman, Coronavirus este distrus in 24 de ore, iar din moment ce coletele din China sunt transportate in aproape o luna, pericol nu ar exista.

ANPC incearca practic sa linisteasca lumea dupa ce zilele trecute au inceput sa apara tot mai multe persoane care se temeau sa mai intre in contact cu produsele si coletele trimise din China de frica infectarii cu Coronavirus.

“În urma studiilor efectuate, s-a demonstrat că durata de viaţă a virusului, în afara corpului uman, este de doar 24 de ore, în timp ce transportul port-to-port al unui container cu mărfuri, din China până în România, durează, în medie, între 30 şi 35 de zile. Având în vedere aceste elemente, confirmate de specialişti, ANPC îi asigură pe consumatorii din România că, în mod real, nu există riscul contaminării cu noul coronavirus prin intermediul diverselor produse (jucării, haine etc.) care provin din China.”

ANPC nu are competente in domeniul medical, insa in cazul atentionarii privind Coronavirus la produsele aduse din China se pare ca s-a putut implica pentru a impiedica o posibila raspandire in tara noastra a acestui virus.