Huawei: OFICIAL! RENUNTA la Aplicatiile Google din Telefoane

Huawei a anuntat oficial o decizie socanta pentru telefoanele sale, va renunta definitiv la aplicatiile si serviciile Google din modelele noi, iata decizia.

huawei apliicatii google

Huawei a facut astazi un anunt care a socat pe toata lumea, un reprezentant al companiei chinezesti dezvaluind faptul ca nu mai exista interesul de a reintegra aplicatiile si serviciile Google in telefoane in viitor. Decizia fara precedent a celor de la Huawei vine la aproape un an de cand are interdictie de a-si mai licentia telefoanele pentru a folosi versiunea Android care include si aplicatiile si serviciile Google, iar ea lasa foarte mutli clienti cu semne de intrebare.

Huawei nu a exclus pana acum intentia de a reimplementa serviciile si aplicatiile Google in telefoanele sale, dar situatia pare sa se fi schimbat, astfel ca Google Play Store nu va mai reveni in telefoanele sale. Declaratia ii apartine lui Fred Wangfei, care intr-o conferinta de presa ce a avut loc la Viena, a declarat ca Huawei nu mai vrea sa fie dependenta de companiile din SUA, dar asta o lasa fara foarte multa din simpatia pe care o aveau clientii vis-a-vis de telefoanele sale.

Huawei: OFICIAL! RENUNTA la Aplicatiile Google din Telefoane

Huawei s-ar teme ca desi sanctiunile impuse acum de catre SUA ar putea fi ridicate, ele ar putea fi reintroduse la un moment dat, ceea ce ar bloca din nou activitatea companiei, si ar face-o iar vulnerabila. Desigur ca logica de a arunca la gunoi o pozitie atat de buna precum o are Huawei, si o popularitate atat de mare pentru telefoane nu poate fi inteleasa de mai nimeni, dar in acest moment chinezii nu pot oricum sa ofere aplicatii si servicii de la Google.

“Chiar dacă Statele Unite ar trebui să ridice interdicția comercială, Huawei nu va mai reveni la serviciile Google, subliniază compania. Motivul pentru aceasta este unul foarte simplu: până la urmă, nu ne putem baza pe faptul că o nouă interdicție nu va fi dată curând după aceea, cineva vrea să scape de această dependență de politica americană. Obiectivul este de a crea un al treilea ecosistem pentru smartphone în plus față de Android și iOS – dar unul care va continua să se bazeze pe codul sursă deschisă al Android și ar trebui să urmeze îndeaproape originalul de la Google pe termen lung pentru a garanta compatibilitatea.”

Huawei poate sa incerce o strategie noua pentru a-i convinge pe americani sa-i ridice sanctiunile, dar intre timp, orice client care vrea un telefon Android nu prea are de ce sa se gandeasca la cele ale chinezilor. Fara Google Play Store, telefoanele Huawei lipsesc utilizatorii de acces la milioanele de aplicatii publicate acolo, dar si de Google Maps, YouTube, Gmail, Google Chrome, si multe alte aplicatii, care neoficial pot veni cu malware.

Huawei va investi sute de milioane de dolari in dezvoltatori care sa faca aplicatii pentru magazinul sau, va integra Huawei Mobile Services in telefoane, dar chiar si asa, doar China ii va putea sustine vanzarile.

UPDATE: Huawei si-a regandit pozitia oficiala, compania spunand ca va reveni la folosirea Google Mobile Services daca i se va permite asta. Declaratia venita de la compania mama e diferita fata de cea a managerilor, iar asta sugereaza faptul ca in companie se discuta despre renuntarea completa la Google Mobile Services, dar public se spune o alta “placa”.

„Prima noastră alegere este ecosistemul Android deschis, inclusiv GMS (Google Mobile Services) – asta ne-a ajutat să devenim numărul doi în lume pentru livrările de smartphone-uri. Cred că atât Google, cât și Huawei speră că va fi acordată o licență, dar va trebui să confirmați acest lucru cu Google.”

huawei situatie aplicatii google