Coronavirus Folosit pentru a Infecta Calculatoarele cu Malware

Coronavirus malware

Coronavirus este folosit de catre hackeri in momentul de fata pentru a infecta cu malware calculatoarele oamenilor care nu isi dau din timp seama ca sunt victima unui atac de tip phishing initiat de catre persoane de rea credinta.

Coronavirus este folosit de catre hackeri intr-o campanie de phishing care se desfasoara prin email, acestia trimitand mesaje catre oameni in care, teoretic, le spun metode prin care ar putea sa se fereasca de virusul care a cuprins China.

Coronavirus este folosit pentru a pacali oamenii sa acceseze website-uri mailitioase prin care au calculatoarele infectate cu malware, iar de aici lucrurile se desfasoara exact precum in cazul oricarui atac de acest gen.

Coronavirus este folosit ca arma de catre hackeri in principal in Asia, acolo unde a si aparut virusul foarte periculos, iar oamenii cauta orice fel de metode prin care sa se protejeze pentru a nu fi infectati de boala care se poate dovedi a fi grava.

“Coronavirusul, care este discutat pe larg ca o știre majoră, a fost deja folosit ca momeală de cibernetici. Până în prezent, am văzut doar 10 fișiere unice, dar cum acest tip de activitate se întâmplă adesea cu subiecte media populare, atunci ne așteptăm să crească această tendință. Deoarece oamenii continuă să fie îngrijorați pentru sănătatea lor, este posibil să vedem din ce în ce mai multe malware ascunse în documente false despre coronavirusul răspândit.”

Coronavirus a fost motivul multor avertizari venite de la autoritatile asiatice, iar hackerii le-au gandit pentru a semana cu email-uri venite de la autoritatile statului, atasand si documente care contineau diverse tipuri de malware.