Telekom: Prinsa iar cu MINCIUNA, Decizia Luata de catre CNA

Telekom a fost prinsa iar cu minciuna de catre cei de la CNA, iata ce decizie au luat autoritatile din Romania cu privire la o reclama facuta de catre operator.

Telekom este din nou in vizorul celor de la CNA dupa ce a fost prinsa iar ca-si minte clientii cu o reclama care este o versiune refacuta a uneia care a fost interzisa de catre autoritati cu cateva luni in urma. Atunci Telekom a fost obligata de catre CNA sa scoata de la difuzare o reclama pentru campania Smart WiFi, adica promovarea unui router pentru case care oferea internet oriunde in locuita fara cabluri la doar 24 de LEI pe luna, desi realitatea e alta.

Telekom isi promova routerul magic ca fiind disponibil la pretul de 24 de LEI pe luna, cand in realitatea el costa 699 de LEI, iar cei de la CNA n-au prea fost de acord cu modul acesta de promovare. Atunci CNA le-a interzis celor de la Telekom sa-si promoveze in acest mod serviciul Smart WiFi, iar reclama a fost modificata, insa acum a aparut cea de mai sus, care prezinta lucrurile in acelasi mod inselator, adica un router magic fara cabluri care iti ofera internet oriunde, la doar 24 de LEI.

Telekom: Prinsa iar cu MINCIUNA, Decizia Luata de catre CNA

Telekom mentioneaza undeva prin spot, la un moment dat, ca routerul costa 699 de LEI, dar informatia e scrisa atat de mic incat e greu de vazut si de pe un monitor mare, pe televizoare si telefoane fiind imposibil. Avand in vedere ca situatia se repeta, cei de la CNA au luat iar decizia ca Telekom sa isi scoata reclama de la difuzare si sa o refaca pentru ca ea sa respecte legislatia din Romania, iar clientii sa fie informati corect cu privire la preturi.

“De asemenea, membrii Consiliului au hotărât să emită o decizie de intrare în legalitate în privința unor spoturi publicitare aferente campaniei de promovare pentru compania „Telekom”, spoturi care încălcau dispozițiile art. 94 lit. a) și pe cele ale art. 93 alin. 1) din Codul audiovizualului. Potrivit raportului de monitorizare, acestea au fost difuzate pe posturile de televiziune.”

Telekom va modifica iar clipul video, fara discutie, dar vorbim despre o a doua tentativa de a promova Smart WiFi ca fiind ceva ce in realitate nu este, si mai mult ca sigur nici nu va fi vreodata. Ideea de a avea un router fara cabluri in casa, si sa ai internet wireless peste tot e grozava, doar ca Smart WiFi costa 699 de LEI la Telekom, iar routerul nu poate fi luat de client oriunde, asa cum se spune in clipul video de promovare al serviciului.

Telekom a facut, probabil, Smart WiFi, cu intentii bune, insa din pacate il promoveaza destul de prost, iar asta pentru ca routerul in sine e mult mai scump decat pare la o prima vedere.